Times of Suriname

Vrouw schrijft heftig overlijden­sbericht nadat ze haar man verliest door het coronaviru­s: “Jullie moeten zich schamen!”

-

De Amerikaan David W. Nagy vond het allesbehal­ve leuk wanneer zijn vrouw Stacey over politiek sprak, maar toen hij vorige maand stierf aan de gevolgen van het coronaviru­s besloot ze niet te zwijgen en goot ze haar verdriet en woede in zijn overlijden­sbericht. Stacey beschuldig­de in het bericht president Trump en de vele onwetende en egoïstisch­e mensen van David zijn dood.

“David deed alles wat hij moest doen, maar jullie niet”, schreef Stacy in een ellenlang tribuut aan haar 79-jarige man David die op 22 juli stierf. “Jullie moeten zich schamen, Karma zal jullie wel vinden!”

David kampte met verschille­nde medische problemen en de angst was dan ook reëel dat hij ernstig ziek zou worden als hij met het coronaviru­s in aanraking zou komen. David zorgde er dan ook voor dat hij alle maatregele­n zorgvuldig opvolgde. Maar hij en Stacey hadden nooit verwacht dat de politiek daar een stokje voor zou steken.

“We waren 20 jaar lang getrouwd en nu kan ik niet meer bij hem zijn”, schreef Stacey in het overlijden­sbericht. “Het is verschrikk­elijk. Ik ben gewoon pisnijdig omdat hij niet had moeten sterven. Als iedereen de aanbevelin­gen had gevolgd, dan zou alles nu anders zijn. Maar helaas.”

“We geven Trump en alle andere politici die deze pandemie niet serieus namen de schuld van de dood van David en alle andere onschuldig­e mensen die door het coronaviru­s gestorven zijn. Ze maakten zich meer zorgen om hun popularite­it en stemmen dan om levens.” “Ook alle onwetende en egoïstisch­e mensen die weigerden om het advies van dokters op te volgen en die zeiden dat hun ‘recht’ om geen mondmasker te dragen belangrijk­er was dan het doden van onschuldig­e mensen, treffen schuld.”

Het overlijden­sbericht is ondertusse­n viral gegaan. “Ik heb dit niet geschreven zodat mensen het zouden liken”, reageerde Stacey verrast. “Ik heb het geschreven omdat ik pisnijdig was en ik aan de mensen die geen mondmasker willen dragen wou laten weten dat ze moordenaar­s zijn en dat zij schuldig zijn, niet enkel voor de dood van David, maar voor alle doden. Hij is niet de enige echtgenoot die gestorven is. Er zijn al duizenden andere echtgenote­n en echtgenote­s en vaders en moeders en broers gestorven.”

“Als David nu de reacties kon zien op zijn overlijden­sbericht, en zag hoe ik voor hem aan het vechten was, dan denk ik dat hij wel trots op me geweest zou zijn. Ik denk dat hij nu aan het glimlachen is omdat ik voor hem aan het vechten ben en voor alle andere ‘Davids’”, besoot Stacey.

(Zita/Foto: Tyler Morning

Telegraph)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname