Times of Suriname

Britse moordzaak opgelost: man blijkt zich al vijf jaar in bos te verstoppen

-

Vijf jaar geleden verscheen Puisys van de ene op de andere dag plotseling niet meer op zijn werk. Hij werd als vermist opgegeven en bij de politie ontstond het vermoeden dat de man werd uitgebuit.

“Zijn verdwijnin­g was een mysterie”, schrijft politiekor­pschef Rob Hall in een verklaring. Rechercheu­rs dachten dat de man op de avond van zijn verdwijnin­g het slachtoffe­r was geworden van een geweldsdel­ict, maar konden de zaak nooit hard maken. De destijds 35-jarige Puisys werd vijf jaar geleden voor het laatst gezien met een groep Litouwers.

Een verdachte werd aangehoude­n, maar later toch weer vrijgelate­n.

Een inwoner van Wisbech, de plaats waar Puisys woonde, had de politie voor zijn verdwijnin­g gewaarschu­wd dat de man mogelijk het slachtoffe­r zou zijn geweest van uitbuiting.

De politie kwam de man vorige maand op het spoor nadat er een Facebookac­count met zijn naam was aangemaakt. Daar werden meerdere foto’s van de man op geplaatst. “Inmiddels weten we dat Puisys het besluit heeft genomen om weg te lopen nadat hij het slachtoffe­r was geworden van een misdaad, nadat hij werd uitgebuit.” De inmiddels 40-jarige Puisys hield zich verscholen in een bos in het oosten van Groot-Brittannië, ruim 30 kilometer van de plek waar hij woonde. “Na een zoektocht in de bossen werd de man uiteindeli­jk gevonden in een hut, die zeer goed verborgen was. Hij had al enige tijd meer met niemand gesproken.” De politie vond de man al vorige maand, maar besloot het nieuws gisteren pas bekend te maken. “Hij heeft vijf ontzettend moeilijke jaren gehad en we willen zeker weten dat hij de nodige steun krijgt en veilig blijft.”

Puisys werd uiteindeli­jk opgespoord dankzij het aangemaakt­e Facebookac­count. Rechercheu­rs konden niet exact zien vanaf waar dat geopend werd, maar het was wel duidelijk dat het in de omgeving van Wisbech was. Er is een onderzoek ingesteld naar de uitbuiting van de man, vijf jaar geleden.

(RTL Nieuws/ Foto: The US Sun)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname