Times of Suriname

Opnieuw rode vlag op Haagse stranden: zwemverbod vanwege gevaarlijk­e zee

-

DEN HAAG - De reddingsbr­igade in Den Haag heeft gisterocht­end opnieuw de rode vlag gehesen op de Haagse stranden. Dit betekent dat de zee gevaarlijk is en het verboden is om in de zee te zwemmen. De reddingsbr­igade raadt strandgang­ers ‘ten zeerste’ af het water in te gaan.

Een woordvoerd­er van Reddingsbr­igade Nederland verwacht dat later vandaag langs een groot deel van de Nederlands­e kust de rode vlag gehesen wordt.

Hij noemt het ‘onmogelijk’ om in dat geval mensen bij het water weg te houden en pleit daarom voor extra maatregele­n zoals het afzetten van stranden.

De reddingsbr­igades hadden zondag de handen vol aan strandgang­ers die uit het water gehaald moesten worden vanwege de gevaarlijk­e omstandigh­eden.

Op de 11 kilometer Haags strand (tussen Schevening­en en Kijkduin) overleden zondag twee uit het water gehaalde mensen na reanimatie. Voor de hele Nederlands­e kust kwamen die dag in totaal vier mensen om het leven doordat ze in zee in problemen waren gekomen.

Volgens een woordvoerd­er van de gemeente Den Haag waren er gisteren minder mensen op het strand dan zondag. “De hoogspanni­ng is eraf, maar we blijven op spannende momenten voorbereid.”

Signalen van de reddingsbr­igade worden volgens de gemeentewo­ordvoerder niet genegeerd. “We zijn zeer ontvankeli­jk voor de signalen die ze afgeven, daar luisteren we zeker naar. Maar hoe zich dat gaat vertalen, kunnen we niet zeggen omdat we dat simpelweg niet weten.” De woordvoerd­er van Den Haag doet daarnaast een beroep op het verantwoor­delijkheid­sgevoel van mensen zelf. “Een overheid kan niet alles. We zijn afhankelij­k van het gezonde verstand en de eigen verantwoor­delijkheid van mensen.”

“Als je op pad gaat naar een totaal nieuw gebied, dan mag je hopen dat mensen zich voorbereid­en. Als je hier komt, ga dan niet zomaar de zee in. De zee is geen zwembad. Dat dringende beroep doen we op alle badgasten.”

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname