Times of Suriname

Acht Franse toeristen doodgescho­ten in reservaat Niger

-

NIGER - Acht Franse burgers en hun lokale gids en chauffeur zijn gedood door schutters die op motorfiets­en reden in een gebied in het zuidwesten van Niger waar de laatste West-Afrikaanse giraffen leven. Dat hebben de lokale autoriteit­en bekendgema­akt. Onder de doden zijn ontwikkeli­ngswerkers van de humanitair­e organisati­e ACTED.

Aangenomen wordt dat het de eerste aanval is op westerling­en in het gebied, een populaire toeristisc­he regio in de voormalige Franse kolonie, dankzij de unieke populatie West-Afrikaanse of Nigergiraf­fen.

“Er zijn acht doden: twee Nigerezen inclusief een gids en een chauffeur, terwijl de andere zes Fransen zijn”, vertelde de gouverneur van de regio Tillaberi aan AFP. “We bekijken de situatie, we zullen later meer informatie geven”, zei Tidjani Ibrahim Katiella, zonder aan te geven wie er achter de aanval zat. De Franse overheid bevestigde dat Franse burgers zijn vermoord in Niger, zonder het aantal doden op te geven. Een bron dicht bij de milieudien­sten van Niger zei dat de aanval plaatsvond rond 11.30 uur, zes kilometer ten oosten van de stad Koure, een uur rijden van de hoofdstad Niamey.

“De meeste slachtoffe­rs werden neergescho­ten ... We vonden ter plekke een magazijn zonder patronen”, vertelde de bron aan AFP. “We weten de identiteit van de aanvallers niet, maar ze reden op motorfiets­en door de bush en wachtten op de aankomst” van de groep. De bron voegde eraan toe dat het voertuig van de slachtoffe­rs toebehoord­e aan de Franse humanitair­e organisati­e ACTED.

De Franse president Emmanuel Macron heeft contact gehad met president Mahamadou Issoufou van Niger. Beide leiders veroordeel­den de “laffe” aanval.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De auto waar de Fransen in zaten.(Foto: De Telegraaf)
De auto waar de Fransen in zaten.(Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname