Times of Suriname

Juwelier werkt aan ‘duurste mondmasker ter wereld’: witgoud en 3.600 diamanten

-

Een Israëlisch­e juwelier werkt aan - naar eigen zeggen - het duurste mondkapje ter wereld. Het met diamanten ingelegde gouden ding zal 1,5 miljoen dollar (1,27 miljoen euro) gaan kosten en de eigenaar moeten beschermen tegen het coronaviru­s. Die eigenaar is er overigens al, want het masker wordt in opdracht gemaakt.

Het mondkapje is van 18 karaats witgoud. Er zitten 3.600 witte en zwarte diamanten op, aldus ontwerper Isaac Levy tegen persbureau AP. Of het een praktisch accessoire wordt, is maar de vraag. Het gaat zo’n 270 gram wegen, zo’n honderd keer zwaarder dan de gangbare mondmasker­s.

Op verzoek van de aanstaande koper wordt het masker verder voorzien van luchtfilte­rs. Daarnaast gelden er volgens Levy nog twee andere eisen: het moet aan het einde van het jaar klaar zijn en het moet het duurste ter wereld worden. “Die laatste eis was het gemakkelij­kst te vervullen.”

De Israëlisch­e juwelier wil zijn opdrachtge­ver niet bekendmake­n, maar zegt wel dat het om een Chinese zakenman gaat die in de Verenigde Staten woont.

AP interviewd­e Levy in zijn fabriek in Jeruzalem. Daar toonde de man enkele onderdelen van het masker. “Geld maakt misschien niet gelukkig, maar je kan er wel een heel duur coronamask­er voor kopen. Die man wil dat dragen, ermee rondlopen en worden nagestaard. Hij zal er blij van worden”, denkt de juwelier luidt op.

Hij zou het masker nooit zelf kopen of dragen, maar de Israëliër was dankbaar voor de gekregen opdracht. “Het gaf ons genoeg werk om onze mensen aan het werk te houden in deze moeilijke tijden.”

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname