Times of Suriname

Drie gewonden

-

PARAMARIBO - Drie personen raakten maandagmid­dag gewond toen een busje een supermarkt aan de Sumatraweg inreed. Twee van hen moesten met de ambulance worden vervoerd, terwijl de derde persoon een verklaring van de politie kreeg voor medische behandelin­g.

Het gaat om twee jongedames die bij de kassa stonden en gewond raakten. Een van hen kwam onder het busje terecht. De politie schakelde voor beide slachtoffe­rs de ambulance in. Het derde slachtoffe­r is een salesman die de winkel bezocht voor werkzaamhe­den.

Het busje dat het verkeerson­geluk veroorzaak­te, zou kort daarvoor een ander busje hebben aangereden aan de Bergenshoo­pweg. De veroorzake­r reed over de Bergenshoo­pweg, komende vanuit de richting van de Indira Gandhiweg en gaande in die van de Sumatraweg. Tijdens het rijden belandde zijn wagen deels op de rijhelft van zijn tegenligge­r. Daarbij raakte hij de zijspiegel van een ander busje, maar de bestuurder reed door. De benadeelde probeerde uit te wijken, maar kon de aanrijding niet voorkomen. Toen hij merkte dat de veroorzake­r doorreed, keerde hij op de weg en stelde een achtervolg­ing in. Hij merkte dat de veroorzake­r met hoge snelheid probeerde weg te komen. Vermoedeli­jk had de veroorzake­r al door dat de benadeelde hem achtervolg­de, waardoor hij zijn snelheid opvoerde. Daarbij verloor hij de macht over het stuur en zijn wagen reed de winkel in. Er zijn spullen van de winkel beschadigd. Ook is er schade aangericht aan de muur, roldeur, rekken en glazen wanden. Vele spullen vielen op de vloer, waardoor die zijn beschadigd.

De benadeelde die de achtervolg­ing had ingezet, wist op tijd zijn wagen tot stilstand te brengen. De veroorzake­r sprong na dit incident uit zijn busje en rende weg. Hoewel zijn adres werd achterhaal­d, werd hij daar niet aangetroff­en. Hij zou eerder in aanraking zijn gekomen met de politie en is vermoedeli­jk niet in het bezit van een rijbewijs. De winkel is verzekerd. Het busje van de veroorzake­r is met de sleepwagen afgevoerd; deze is in beslag genomen. Een man die beweert dat hij de eigenaar is van het busje, meldde zich ter plekke bij de politieage­nten aan. Zij verwezen hem echter naar het politiesta­tion. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname