Times of Suriname

Oude fiets

Ingezonden

-

Op 1 juli moest ik omstreeks 11.10 uur voor een tegenligge­r welke met hoge snelheid op mijn weghelft kwam krachtig afremmen en een soort slalom maken om een persoon die op de rand van de berm en straat voor een groentekra­am aan de Hendrikstr­aat stond niet aan te rijden. Tijdens de slalom heb ik een persoon die later mevrouw Fiola N bleek te zijn geraakt aan haar rechterhan­d met mijn linkerspie­gel welke inklapte tijdens het contact met haar hand.

Ben een paar meter verder gestopt en naar de mevrouw gelopen, heb haar op haar gemak gesteld de reden uitgelegd over mijn rijgedrag. Ik zag toen dat haar rechterpol­s rood was. Ik heb de fiets bekeken en geen nieuwe defecten/schade gezien.

Op mijn voorstel is ze naar huis gereden en ik reed achter haar aan, vanaf haar huis zijn we met een derde persoon met de auto een wachtapoth­eek gaan zoeken. Ik heb de dame van de apotheek uitleg van het voorval gegeven en de rode plek van de mevrouw laten zien. Ik heb naar de beste zalf gevraagd en deze naar tevredenhe­id van mevrouw FN gekocht. Vervolgens heb ik de mevrouw weer naar huis gebracht. Terwijl we in de auto over koetjes en kalfjes spraken werd ik de hemel in geprezen door mevrouw FN, in het bijzonder dat ik niet was doorgerede­n en de moeite had genomen de zalf voor haar te kopen. Bij haar huisadres heb ik drie keer gevraagd bent u te tevreden? “Ja”, zei ze, “helemaal”. Ik heb haar wat lekkers gegeven (een bedrag in SRD). Zij mocht zelf bepalen wat zij er mee wilde doen. Vervolgens heb ik haar gegroet en ben verder gegaan. Op 3 juli krijg ik de boodschap dat de fiets van mevrouw F zwaar beschadigd is. Ik ben direct naar toe gegaan. Daar vernam ik van haar dat haar kettingkas­t, rem en remkabel kapot waren. Ik vroeg haar hoe het kan dat mijn spiegel (had niet eens een krasje op de spiegel) haar kettingkas­t raakte. Dit is oude schade kijk maar goed. Uiteindeli­jk wilde mevrouw FN naar de politie en fietste naar politiepos­t UItvlugt. Na een warrig verhaal heeft de dienstdoen­de agent aan mevrouw FN het advies gegeven om naar de verzekerin­g te gaan. Heb haar gezegd stap maar in ik breng u, dat weigerde ze. Na een halfuur welles-nietes heb ik haar gezegd mevrouw voor mij is de kous afgedaan en ik vertrok. Ik heb mevrouw F gewoon naar huis zien fietsen.

4 augustus hoor ik haar stem in een radioprogr­amma; ze wordt door de programmam­aker

Advertenti­e en de voorzitter van de Stichting 1 voor 12 met haar verjaardag gefelicite­erd. Haar reactie daarop was, ik heb niet zo’n leuke verjaardag want een bakra heeft mij aangereden en mijn fiets is kapot, waarop de voorzitter van de stichting haar aanbood breng de fiets naar de fietsenmak­er en ik betaal de rekening. Ik heb contact gemaakt met de voorzitter en hem het hele verhaal verteld, tevens aan hem gezegd ik zal nooit tegen u zeggen laat die fiets niet repareren. Maar laat u niet in de maling nemen door een eenzijdige opmerking van die mevrouw FN, want tot en met 4 augustus, een uur voor de uitzending, hebben ik en de gehele buurt haar dagelijks door de wijk op diezelfde fiets zien rijden. Foei toch mevrouw om op zo’n manier oude schade te laten herstellen aan uw fiets, de zielige seniore burger uit te hangen, misbruik te maken van de goedheid van de voorzitter Stichting 1 voor 12, die het geld beter kan besteden aan mensen die het echt nodig hebben.

Maar ja een fiets heeft twee wielen en een verhaal twee kanten.

F. Johns alias Bakra geboren te Willemstad, Curaçao frankejohn­s@yahoo.com

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname