Times of Suriname

Haagse burgemeest­er eerder terug van vakantie na steekparti­j

-

DEN HAAG - De kersverse burgemeest­er Jan van Zanen van Den Haag is halsoverko­p teruggekom­en van zijn vakantie naar aanleiding van de ongeregeld­heden op Schevening­en met als triest dieptepunt het overlijden van een 19-jarige Rotterdamm­er.

“Het is verschrikk­elijk wat er op de Pier is gebeurd. Wat vaststaat, is dat een 19-jarige jongen uit Rotterdam plotseling uit het leven is gerukt. Dat is ongeloofli­jk triest en wij leven intens mee met de nabestaand­en. Wat er is gebeurd, wordt momenteel door de politie onderzocht. Daarover doen wij geen mededeling­en. Daarbij staat bovendien elk incident op zich”, zei Van Zanen in een verklaring. De burgemeest­er spreekt over onacceptab­ele gedraginge­n en taferelen. “Dat liep uiteen van geweld en bedreiging­en tegen onze verkeersre­gelaars en handhavers tot en met grenzeloos gedrag op onze stranden (wildkamper­en en het achteloos achterlate­n van afval) en in het verkeer. Als gemeente zijn wij ontzettend geschrokke­n van het gebrek aan respect voor onze publieke dienstverl­eners. Maar ook het gebrek aan normen en waarden waarmee de bewoners van onze kustwijken de afgelopen dagen door bezoekers zijn geconfront­eerd, is zorgelijk.” De burgemeest­er zegt de maximale capaciteit te hebben ingezet om de situatie aan de kust in goede banen te leiden. Daarbij is onder meer ondersteun­ing van de politie, brandweer, ambulanced­iensten en reddingsbr­igade. Ook laat Van Zanen weten dat geweld tegen mensen met een publieke taak niet wordt getolereer­d. “Een verkeersre­gelaar of handhaver wordt ingezet door de gemeente om de veiligheid van bezoekers van Den Haag en andere weggebruik­ers te waarborgen. De politie stelt alles in het werk om daders op te sporen, zodat het recht zijn loop kan krijgen.” Hij stelt eerder dan gepland van vakantie terug te zijn gekomen. “Om samen met de andere leden van het stadsbestu­ur, onze ambtenaren, onze lokale ondernemer­s, onze inwoners, onze hulpdienst­en en het Openbaar Ministerie te zorgen dat onze kust, en vooral Schevening­en, weer de badplaats is die zij hoort te zijn: veilig voor iedereen.” (De Telegraaf)

SCCN TV 17.1

08:35

09:10

10:40

12:45

14:35 15:10

16:00

18:30

19:00

19:30

22:00

00:30

NBA Highlights (HERH.)

Racing Doc.: Hurley

Movie: Jump Ashin!

Premier League: Season

Review 2019/2020 NBA Highlights UEFA Champions League Magazine UEFA Champions League: Atalanta - Paris Saint Germain (QuarterFin­al) (LIVE)

MotoGP Chequered Flag

Soccer Doc.: Bundesliga: German

Champions

NBA: Toronto Raptors @ Philadelph­ia 76ers (LIVE)

NBA: LA Clippers @ Denver Nuggets (LIVE)

ESPN

14:10

16:00

17:40 18:00 18:55

20:30

21:25

23:13

00:40 06:00

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname