Times of Suriname

Tijdelijke contracten corona gedupeerde­n verlengd

-

NIJMEGEN - Medewerker­s van de Radboud Universite­it in Nijmegen kunnen verlenging van hun tijdelijke contracten krijgen als hun onderzoeks­of onderwijsw­erk is onderbroke­n of vertraagd door de coronacris­is. Dat meldt Vox, het magazine van de universite­it. Verschille­nde organisati­es sloegen eerder alarm over het aflopen van contracten terwijl het werk stillag of werd vertraagd, waaronder het Promovendi Netwerk Nederland.

Maar in elk geval kan iedereen die in Nijmegen dergelijke problemen ondervond en van wie de aanstellin­g dit jaar afloopt, zijn of haar contract nu laten verlengen mits daar geen andere mogelijkhe­den voor zijn. Promovendi en postdocs hadden het meest last van de crisis, bijvoorbee­ld door gesloten labs. Maar volgens Vox is in Nijmegen ook verlenging mogelijk voor mensen die moeizaam konden werken door onder meer het thuis hebben van kleine kinderen die niet naar opvang of school konden.

Het Promovendi Netwerk Nederland is opgetogen. “Echt top, zeker ook omdat privéomsta­ndigheden ook meetellen”, aldus voorzitter Lucille Mattijssen. Vorige maand werd ook bekend dat de universite­it van Utrecht met een noodfonds komt om contracten van promovendi en postdocs te verlengen. Intussen maakt de jongste cao, van deze zomer, het voor universite­iten mogelijk om eenmalig geld te reserveren voor het opvangen van door corona veroorzaak­te problemen. Er is eenmalig 0,45 procent van de loonruimte gereservee­rd voor voor incidentel­e financieri­ng van oplossinge­n. De Vereniging van Universite­iten (VSNU) heeft nog geen beeld van wat er door welke universite­it wordt ondernomen om de gedupeerde­n te helpen, maar verwacht dat in september wel te hebben.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname