Times of Suriname

Bijna 100.000 Amerikaans­e kinderen testten positief op coronaviru­s in laatste twee weken juli

-

VS - Volgens een nieuw rapport werden in de laatste twee weken van juli bijna 100 duizend kinderen in de Verenigde Staten besmet met het coronaviru­s. De stijgende cijfers bij kinderen zijn een reden tot bezorgdhei­d voor Amerikaans­e schooldire­cties, die van plan waren om de scholen te heropenen. Volgens een nieuw rapport van de American Academy of Pediatrics en de Children’s Hospital Associatio­n is het aantal coronageva­llen bij kinderen eind vorige maand met 40 procent gestegen. Minstens 97 duizend kinderen testten positief in de laatste twee weken van juli. Er zijn nu in totaal 338.982 besmetting­en geteld bij Amerikaans­e kinderen. Dat meldt NBC.

Uit het rapport, dat gebruik maakte van gegevens uit 49 staten en Washington DC, Puerto Rico en Guam, is gebleken dat de toename het meest acuut voelbaar is in het zuiden en westen van de VS. Meer dan zeven op de tien besmetting­en werden daar vastgestel­d.

Het rapport suggereerd­e ook dat het werkelijke aantal gevallen onder kinderen in feite hoger zou kunnen zijn, aangezien de studie geen volledige gegevens bevatte uit Texas, dat een van de grootste uitbraken in het land kent, evenals delen van de staat New York.

De staten definieerd­en een ‘kind’ wel niet altijd op dezelfde manier. Sommige overheden bepaalden dat iedereen die veertien jaar of jonger is een kind is, maar Alabama voegde zelfs 24-jarigen toe aan de groep. New York verstrekte geen uitsplitsi­ngen per leeftijd voor de hele staat.

Bij 3 tot 11 procent van het totale aantal tests bleek het om kinderen te gaan. Tussen 3,6 en 17,8 procent van de kinderen testte positief op het virus. Niet alle staten meldden ziekenhuis­opnames van kinderen, maar onder degenen die dat wel deden, maakten kinderen 0,6 procent tot 3,7 procent van het totaal uit.

De nieuwe studie heeft twijfels doen rijzen over eerdere veronderst­ellingen dat het coronaviru­s minder een risico vormt voor kinderen en wat hun rol is bij de overdracht van het virus.

Alhoewel president Donald Trump sterk aandringt op de heropening van de scholen, hebben sommige scholen hun plannen om te heropenen al teruggedra­aid na een uitbraak van virus binnen de studentenp­opulatie. Een middelbare school in Georgia, die de krantenkop­pen haalde nadat een foto van een overvolle gang viraal is gegaan, heeft sindsdien negen besmetting­en gemeld.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname