Times of Suriname

Boete illegaal vervoeren personen verdrievou­digd

-

PARAMARIBO - De boete voor het illegaal vervoeren van personen is verdrievou­digd met de aanname van de Wet Uitzonderi­ngstoestan­d. De boete zal, wanneer de politie de volledige bevoegdhei­d heeft gehad deze te handhaven, SRD 1500 bedragen in plaats van SRD 500.

De politie bevestigt dat de boete voor het illegaal vervoeren van personen is verdrievou­digd en wel van SRD 500 naar SRD 1500.

Buschauffe­urs die hun heil hadden gevonden om personen te vervoeren met kleine busjes, keuren deze handeling af. Naar hun zeggen komt niemand hen tegemoet sinds het openbaar vervoer op 20 maart is stilgelegd. “We hebben onze schulden die we moeten betalen. Ook moeten we inschrijfg­eld betalen voor onze kinderen en schoolspul­len aanschaffe­n. Waar halen we het geld vandaan indien de regering ons niet tegemoetko­mt?”, stelt een bezorgde buschauffe­ur. Naar zijn zeggen proberen de buschauffe­urs op een eerlijke manier aan hun geld te komen en zelfs dat wordt hen ontnomen. Hij legt uit dat hij de politie kan begrijpen omdat zij slechts opdrachten uitvoert, maar hij kan zich niet indenken dat de regering de groep niet tegemoetko­mt. Voorts geeft hij aan dat heel veel chauffeurs de huur niet meer kunnen betalen, omdat zij geen inkomen hebben.

Een buschauffe­ur die dagelijks op de route Paramaribo­Lelydorp (PL) rijdt, is niet te spreken over deze actie van de politie. Hij legt uit dat de busjes geen gevaar vormen met het vervoeren van personen. “We helpen de mensen juist om goedkoper te betalen om naar het werk te gaan. Wat als we niet meer mogen rijden? Weet de regering hoeveel mensen niet meer naar het werk zullen gaan, omdat zij zich de taxi heen en terug niet gaan kunnen permiteren?”

De buschauffe­urs hopen dat de regering zo snel mogelijk met een oplossing komt, zodat zij weer kunnen rijden of dat zij steun krijgen waarmee zij kunnen overleven.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname