Times of Suriname

SWM sluit Marowijne aan op de kraan

-

MAROWIJNE De Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM) is druk bezig alle dorpen langs de OostWestve­rbinding en omstreken te voorzien van stromend drinkwater. De vorige week zijn de dorpen Moengotapo­e en Adjoemakon­dre aangeslote­n op een netwerk met een capaciteit bestemd voor ongeveer 1400 aansluitin­gen. “Dat is ver boven de behoefte”, zegt Clifton Lienga. Eerder was Alfonsdorp al voorzien van drinkwater vanuit Albina.

Uit de woorden van het hoofd van de Technische Dienst van de SWM, valt af te leiden dat de maatschapp­ij al enkele jaren bezig is schoon drinkwater te brengen voor de mensen. Uit onderzoek is gebleken dat veel van de benodigde infrastruc­tuur al was aangelegd door het

Ministerie van Natuurlijk­e Hulpbronne­n en de Suralco. Op Alfonsdorp zijn bijvoorbee­ld bestaande bronnen weer in werking genomen en het water wordt verpompt via een leiding aangelegd door de Suralco. De buis had wel reparaties nodig, maar kon worden gebruikt na gerepareer­d en bacterievr­ij te zijn gemaakt. Het water is hierbij ook op de juiste PH-waarde gebracht voor consumptie. Pas nadat het lab van de SWM goedkeurin­g had gegeven, is deze unit in gebruik genomen.

Lienga onthult dat de SWM vanuit Moengo nu bezig is andere dorpen te voorzien. Omdat er eerst moet worden geïnventar­iseerd wat al aanwezig is, kan hij vooraf niet aangeven hoelang de maatschapp­ij nog bezig zal zijn om in fasen alle mensen te voorzien van stromend water uit de kraan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname