Times of Suriname

Wordt weer opgevangen

-

PARAMARIBO – Marvin V (39), die maandag was aangehoude­n voor brandstich­ting bij stichting De Stem, is gisteren in vrijheid gesteld.

Carlo Lansdorf, directeur van De Stem, zegt aan de krant dat het opvangcent­rum de man weer heeft opgevangen. Volgens hem heeft Marvin V geen woon- of slaapplaat­s meer. De moeder van Marvin V is reeds overleden; hij woont al vier jaar bij De Stem. Lansdorf zegt dat het de bedoeling is dat hij in het opvangcent­rum zal slapen waar ook Marvin V slaapt. Hij zal de man observeren en begeleiden. Hij denkt dat indien Marvin V ‘losgelaten’ wordt, het verkeerd zal aflopen met hem. Dit wil de directeur niet.

Marvin V is patiënt van het Psychiatri­sch Centrum Suriname en wordt begeleid door een psychiater. Hij kreeg sinds zondagavon­d allerlei vlagen. Maandag zou Marvin V de televisie van een van de bewoners van de stichting hebben gepakt en weggegooid. Daarom zou hij in een kamer zijn geplaatst om af te koelen. Hij zou toen een matras of enkele kledingstu­kken in brand hebben gestoken. Toen de politie arriveerde, wilde de man weglopen. De wetsdienar­en moesten hem in de boeien slaan om hem over te brengen naar het politiebur­eau. Er zijn drie kamers bij deze brandstich­ting afgebrand en er was schade aan het gebouw. Volgens Lansdorf was deze ruimte bestemd voor de vooropvang. De laatste tijd werd die ook als quarantain­eruimte gebruikt. Lansdorf heeft sedert de brandstich­ting bij de bewoners geslapen en gegeten om hen te laten weten dat hij er voor hen is. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname