Times of Suriname

Kortverbli­jf vreemdelin­gen met zes maanden verlengd

-

PARAMARIBO Vreemdelin­gen die vanaf 13 september 2019 voor een periode van zes maanden naar Suriname zijn gekomen en hun kortverbli­jf reeds verstreken is, mogen langer blijven in Suriname. Het Ministerie van Justitie en Politie is na goed overleg tot dit besluit gekomen, vanwege de afsluiting van het luchtruim in verband met de COVID19maa­tregelen. Hiermee wordt voorkomen dat een groeiend aantal vreemdelin­gen met een illegale status in Suriname rondloopt.

Het kortverbli­jf van deze groep vreemdelin­gen wordt te rekenen van 13 maart 2020 verlengd met maximaal zes maanden. Vreemdelin­gen die vanaf 13 december 2019 het land zijn binnengeko­men, komen ook hiervoor in aanmerking. Deze termijn van zes maanden kan telkens met drie maanden worden verlengd, totdat het luchtruim van Suriname en dat van het land van aankomst zijn opengestel­d. Doordat het luchtruim van de verschille­nde landen vanaf maart dit jaar voor bepaalde en onbepaalde tijd is gesloten, kunnen personen niet uit Suriname vertrekken of op tijd naar hier komen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er thans vreemdelin­gen illegaal in Suriname verblijven. Het ministerie vindt het van belang dat het kortverbli­jf van deze vreemdelin­gen wordt verlengd, zodat zij niet met een illegale status in ons land blijven tot de dag dat zij uit Suriname kunnen vertrekken.

De vreemdelin­gen die in aanmerking wensen te komen voor verlenging van het kortverbli­jf dienen hun retourtick­et en geldig paspoort te overleggen. Na een beoordelin­g van de documenten, kan naar additionel­e documenten en informatie worden gevraagd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname