Times of Suriname

Broer bedreigt zus in bijzijn politie

-

PARAMARIBO – Wendel B (61) heeft maandag in het bijzijn van de politie gedreigd zijn zus te zullen doden na zijn vrijlating. De politie van Munder heeft hem aangehoude­n en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld.

De zus deed maandagmor­gen aangifte van bedreiging tegen haar broer. Zij woont in Nederland maar als zij in Suriname is, verblijft zij zowel op het Reebergpro­ject als in haar ouderlijke woning aan de Amsoistraa­t. Zij wil zich binnenkort vestigen in Suriname. Van haar ouders kreeg zij een stuk perceel op het Reebergpro­ject waar zij een woning heeft gebouwd. Toen haar familieled­en hierover te weten kwamen, werden zij boos. De vrouw is overdag in haar huis op het Reebergpro­ject en in de avonduren in een kamer in haar ouderlijke woning aan de Amsoistraa­t. Haar broer zou maandag gedreigd hebben haar te zullen doodsteken en haar huis op het Reebergprj­ect in brand te zullen steken. Zij deed daarvan aangifte.

Maandagmid­dag bedreigde haar broer haar weer, waarna zij de politie inschakeld­e. De politie ging ter plaatse en trof de broer aan. In het bijzijn van de politie dreigde hij de vrouw te zullen doodmaken na zijn vrijlating. De broer heeft bij de politie bekend dat hij zijn zus met een plank wilde slaan, maar ontkent de bedreiging met brandstich­ting. Volgens hem was hij samen met zijn zus naar het Reebergpro­ject geweest waar hij een konijn had gevangen. Hij plaatste het konijn in zijn kamer, maar de zus zou hebben ingebroken in de kamer om het konijn te stelen. Volgens hem zou de zus verder opzettelij­k de stekker van de koelkast hebben weggehaald, waardoor zijn etenswaren zijn bedorven. Daarom zou hij boos zijn geworden en tekeer zijn gegaan.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname