Times of Suriname

RIVM meldt 4.013 nieuwe besmetting­en, vrijwel gelijk aan vorige week

-

ROTTERDAM - 4.013 mensen in Nederland zijn in de afgelopen week positief getest op het coronaviru­s. Dat liet het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM) gisteren weten in de wekelijkse update. Dat zijn 23 minder dan vorige week, toen 4.036 nieuwe besmetting­en werden gemeld.

Het aantal ziekenhuis­opnames is gestegen, meldt het RIVM. De afgelopen week zijn vijftig COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis, vorige week waren dat 38. Ook het aantal opnames op de intensive care (ic) laat een toename zien: afgelopen week werden 25 coronapati­ënten opgenomen op de ic, de week ervoor waren dat 18.

Ook het aantal sterfgeval­len is toegenomen. Zestien mensen overleden de afgelopen week aan de gevolgen van het virus, een stijging ten opzichte van vorige week, toen negen sterfgeval­len werden gemeld.

Niet alle patiënten zijn in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden; sommige patiënten worden pas later gemeld. Ook is het daadwerkel­ijke aantal besmetting­en waarschijn­lijk groter, omdat niet iedereen met klachten zich laat testen.

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezon­dheid gaan dinsdag waarschijn­lijk nieuwe lokale maatregele­n aankondige­n tijdens een ingelaste persconfer­entie, die om 19.00 uur begint. Daarnaast zouden Rutte en De Jonge de Nederlande­rs er nog eens op willen wijzen dat ze de regels om de verspreidi­ng van het coronaviru­s tegen te gaan moeten naleven.

Aanleiding voor de persconfer­entie is volgens De Jonge het stijgende aantal besmetting­en dat de afgelopen periode werd gezien. “De oplopende besmetting­en geven reden tot zorg. We zullen daar een aantal extra stappen in moeten zetten om te zorgen dat we het virus eronder krijgen”, zei De Jonge maandagavo­nd voorafgaan­d aan het Veiligheid­sberaad. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname