Times of Suriname

OM haalt opnieuw fel uit naar advocaat

-

AMSTERDAM - Het openbaar ministerie heeft gisterocht­end tijdens een rechtszaak in de beveiligde rechtszaal bij Schiphol opnieuw fel uitgehaald naar een advocaat van kantoor Ficq Advocaten.

Mr. Leon van Kleef, raadsman van Rico R., alias De Chileen, heeft volgens het OM getuigen tegen Rico de Chileen in de zaak beïnvloed.

Hij deed dit door stukken uit het strafdossi­er aan de advocaat van getuigen door te spelen. Deze getuigen konden daardoor volgens het OM niet meer onbevangen antwoorden op vragen.

Van Kleef reageerde verbeten op de aantijging door het OM en sprak van een ‘nieuwe karaktermo­ord’. Volgens hem is niets onrechtmat­igs gebeurd. Vorige week kwamen Van

Kleef en zijn kantoorgen­oot Flokstra ook al onder vuur van het Openbaar Ministerie. In een proces-verbaal van bevindinge­n in het proces tegen Ridouan Taghi suggereerd­en politie en OM dat deze raadsliede­n informatie lekten aan leden van de criminele organisati­e van Taghi.

De deken van de orde van advocaten stelt een onderzoek in. Als het aan Van Kleef ligt onderzoekt de deken ook de nieuwe aantijging­en.

De rechtbank boog zich gisterocht­end tijdens een proforma zaak over het voortduren van de voorlopige hechtenis van Rico de Chileen, die wordt verdacht van witwassen, liquidatie­s en deelname aan een criminele organisati­e. Rico wordt door justitie gezien als de ’stille vennoot’ van Taghi. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname