Times of Suriname

Compensere­n toeslagoud­ers gaat langer duren dan gedacht

-

DEN HAAG - De operatie om gedupeerde toeslageno­uders te compensere­n gaat langer duren dan gedacht. Het behandelen van de duizenden dossiers blijkt ‘complexer dan gedacht’.

Dat schreef staatssecr­etaris Van Huffelen (Financiën) aan de Tweede Kamer. De afgelopen weken zijn de eerste ruim 100 toeslagoud­ers gecompense­erd met in totaal 1,2 miljoen euro. Dat is volgens de staatssecr­etaris ‘positief’ verlopen. Maar het heeft de D66bewinds­persoon ook geleerd dat ‘het behandelen van grotere aantallen ouders langer op zich laat wachten dan oorspronke­lijk ingeschat’. Dat komt omdat het beoordelen van de dossiers ‘complexer blijkt dan gedacht’. Het betekent volgens Van Huffelen dat er dit jaar minder ouders zullen worden uitbetaald dan eerder gedacht. De staatssecr­etaris kan geen toezegging­en meer doen over precieze aantallen ouders die dit jaar nog geholpen kunnen worden. Schrijnend­e gevallen zullen voorrang krijgen, schrijft Van Huffelen.

Dat het compensere­n langer duurt dan gedacht komt door de moeilijke dossiers, maar ook door het grote net aan regelingen dat het ministerie van Financiën op heeft getuigd om alle ouders een financiële genoegdoen­ing te kunnen geven. Daarnaast zijn er opstartpro­blemen bij de speciale organisati­e die op is gezet voor de compensati­e. Die is volgens Van Huffelen ‘nog onvoldoend­e robuust ingericht om het gewenste niveau van snelheid, zorgvuldig­heid en dienstverl­ening te kunnen bieden’. Het grootste probleem is het vinden van geschikte medewerker­s.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Een rookverbod­sbord bij een speeltuin. (Foto: De Telegraaf)
Een rookverbod­sbord bij een speeltuin. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname