Times of Suriname

Raketten slaan in bij diplomaten­buurt Kabul

-

AFGHANISTA­N - De Afghaanse hoofdstad Kabul is gisteren opgeschrik­t door een raketaanva­l. De projectiel­en sloegen in bij de zogenaamde Groene Zone, waar zich buitenland­se ambassades en het NAVO-kantoor bevinden. Een aantal raketten zou in de buurt van het presidenti­ële paleis zijn ingeslagen. Twee verdachten zijn opgepakt, meldt het ministerie van Binnenland­se Zaken.

De autoriteit­en zeggen dat veertien raketten zijn afgevuurd vanuit twee voertuigen. Zeker tien burgers raakten gewond, onder wie vier kinderen. “De meeste projectiel­en raakten huizen van burgers in Kabul”, zei een woordvoerd­er van het ministerie.

Bronnen persbureau

zeggen Reuters

tegen dat het zwaarbewaa­kte gebied na de aanval in lockdown is geplaatst. Medewerker­s van diplomatie­ke posten zochten een veilig heenkomen in versterkte ‘safe rooms’.

“Alle diplomatie­ke functionar­issen in ambassades in de Groene Zone zijn overgebrac­ht naar safe rooms in het diplomatie­ke district”, zei een hoge westerse veiligheid­sfunctiona­ris. Daar moeten ze blijven tot het weer veilig is.

De aanval vond plaats op de Afghaanse Onafhankel­ijkheidsda­g. President Ashraf Ghani deed voor de beschietin­g mee aan een ceremonie in het presidenti­eel paleis. Zijn beëdiging werd eerder dit jaar ook al verstoord door raketvuur.

De beschietin­g komt op een gevoelig moment. De Afghaanse regering en de radicaal-islamitisc­he Taliban beginnen vermoedeli­jk binnenkort aan hun vredesover­leg. Dat moet van start gaan als de regering de vrijlating heeft afgerond van Talibangev­angenen.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Schade aan een auto geparkeerd in de buurt waar de raketaanva­l plaatsvond. (Foto: Trouw)
Schade aan een auto geparkeerd in de buurt waar de raketaanva­l plaatsvond. (Foto: Trouw)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname