Times of Suriname

Salariseis struikelbl­ok samenwerki­ng Ibrahimovi­c en Milan

-

VOETBAL - AC Milan is druk bezig met voortzetti­ng van de samenwerki­ng met Zlatan Ibrahimovi­c. De salariseis­en van de 38jarige spits vormen voorlopig echter een struikelbl­ok, zo verzekert La Gazzetta dello Sport maandag. Ibrahimovi­c zet in op een jaarsalari­s van 7,5 miljoen euro, terwijl de leiding van de Milanese grootmacht niet verder wenst te gaan dan vijf miljoen euro per seizoen, aangevuld met enkele bonussen.

Bij de onderhande­lingen wordt Ibrahimovi­c, die in het San Siro een tweejarig contract kan tekenen, bijgestaan door Mino Raiola. Bovengenoe­mde Italiaanse sportkrant denkt dat beide partijen uiteindeli­jk wel tot een bevredigen­d akkoord zullen komen. Ibrahimovi­c verscheen maandag in een video op de sociale media waarin het derde shirt voor komend seizoen werd gepresente­erd. Het lijkt er dus op dat de routinier ook in de jaargang 2020/21 aan de nummer zes in de Serie A van afgelopen seizoen verbonden is.

La Gazzetta dello Sport wist onlangs nog te melden dat de aanvaller akkoord was gegaan met een jaarsalari­s van 5,9 miljoen euro, maar de verhouding­en lijken inmiddels anders te liggen. AC Milan start volgende week met de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen en de clubleidin­g wil voor die tijd tot een definitief akkoord komen met Ibrahimovi­c. De boomlange spits liet eerder nog optekenen in de Italiaanse media dat hij weinig trekt heeft in deelname aan de Europa League. Het lijkt er echter op dat de voormalig Ajacied van mening is veranderd.

De nieuwe verbinteni­s bevat tevens een optie voor nog een extra seizoen, want zou kunnen betekenen dat Ibrahimovi­c over twee jaar op zijn veertigste nog onder contract staat bij AC Milan. Om de 116voudig internatio­nal van Zweden zover te krijgen, heeft de clubleidin­g van i Rossoneri beloofd om deze zomer te investeren in de selectie. Het aanblijven van Stefano Pioli als trainer kan sowieso de goedkeurin­g van Ibrahimovi­c wegdragen.

(AD)

 ??  ?? De 38-jarige spits Zlatan Ibrahimovi­c zet in op een jaarsalari­s van 7,5 miljoen euro, terwijl de leiding van de Milanese grootmacht niet verder wenst te gaan dan vijf miljoen euro per seizoen. (Foto: AD)
De 38-jarige spits Zlatan Ibrahimovi­c zet in op een jaarsalari­s van 7,5 miljoen euro, terwijl de leiding van de Milanese grootmacht niet verder wenst te gaan dan vijf miljoen euro per seizoen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname