Times of Suriname

David Silva tekent in LaLiga

-

VOETBAL - David Silva heeft zich transfervr­ij aangeslote­n bij Real Sociedad. De Spaanse club, afgelopen seizoen de nummer zes van LaLiga, heeft de komst van de voormalig middenveld­er van Manchester City bevestigd. De transfer van de routinier is verrassend, daar hij de laatste weken hevig werd gelinkt aan Lazio. Ook Valencia, AS Roma en Real Betis werden als bestemming genoemd. Silva heeft voor twee jaar getekend bij Real Sociedad. Lazio was de afgelopen maanden bezig met de komst van Silva en alles leek in orde om de speler na zijn gestrande Champions League-avontuur met The Citizens te laten tekenen in Rome. Diverse Italiaanse media hadden echter al gemeld dat Silva dagenlang zich niet van zich liet horen en dat hij opeens zou twijfelen aan een samenwerki­ng. Naar verluidt kon Silva in de Italiaanse hoofdstad een miljoenens­alaris opstrijken, maar nu kiest hij dus voor een avontuur in Baskenland.

Silva maakte in Spanje faam bij Valencia, al deed hij eerst op huurbasis ervaring op bij Eibar en Celta de Vigo. Tussen 2006 en 2010 kwam de spelmaker tot 168 officiële duels en 31 doelpunten voor los Che, waarmee hij alleen de Copa del Rey in 2007/08

Advertenti­e wist te winnen. Silva sleepte pas prijs na prijs in de wacht toen hij na de winst van het WK in 2010 voor dertig miljoen euro naar Manchester City vertrok. De samenwerki­ng tussen Silva en Manchester City hield liefst tien jaar stand; een periode waarin dertien prijzen werden gewonnen, waaronder vier landstitel­s. Na het vertrek van Vincent Kompany droeg hij bovendien de aanvoerder­sband. Ruim een jaar geleden kondigde de middenveld­er, die tussen 2006 en 2018 tot 125 A-interlands kwam, al zijn naderende vertrek uit het Etihad Stadium aan. (VP)

 ??  ?? David Silva gaat Manchester City verlaten en gaat nu spelen voor Real Sociedad. (Foto: Nusport)
David Silva gaat Manchester City verlaten en gaat nu spelen voor Real Sociedad. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname