Times of Suriname

Vlijter mist finaleplaa­ts met Beitar Jerusalem

-

VOETBAL Gleofilo Vlijter heeft net naast de finaleplaa­ts gegrepen met zijn nieuw team Beitar Jerusalem tijdens de Israeli Toto Cup. Hierdoor zal er een nieuwe kampioen komen. In de laatste groepsweds­trijd won Beitar Jerusalem van Ashdod met 20, maar dat was niet genoeg en de club zal voor de derde/vierde plaats spelen tegen Maccabi Netanya.

Beitar Jerusalem had een buitenkans om de finale te halen, maar dan moest Bnei Sakhnin wel zijn wedstrijd verliezen en Beitar Jerusalem zijn wedstrijd winnen. Vlijter zag zijn team een goede start maken. De Surinaamse internatio­nal was door trainer Roni Levy op de bank geplaatst. In de zestiende minuut vond Idan Vered het net. In deze score kwam er geen veranderin­g meer in de eerste helft. In de 56e minuut kwam Vlijter het veld op voor Hanan Maman en zorgde de verdedigin­g van Ashdod handen vol werk. Echter, het doelpunt bleef uit.

Beitar Jerusalem vond in de tweede helft nog een keer het net. Het doelpunt werd gemaakt door Liran Rotman. Met dit resultaat eindigde Beitar Jerusalem in groep C op de eerste plaats met vijf punten, maar dit was niet voldoende. Bnei Sakhnin speelde 11 gelijk tegen Ironi Kiryat Shmona en eindigde in groep A met zeven punten. Het team speelt hiermee de finale tegen Maccabi Tel Aviv, dat de finale bereikte door de Champions Cup te winnen. In groep B werd Maccabi Netanya groepswinn­aar met zes punten. Het team won de laatste groepsweds­trijd van Hapoel Hadera met 10. Beitar Jerusalem pakte vorig jaar het Israeli Toto Cup door Maccabi Tel Aviv in de finale te verslaan met 20.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname