Times of Suriname

Toronto Raptors begint playoffs met overtuigen­de zege

-

BASKETBAL Titelverde­diger Toronto Raptors heeft de eerste wedstrijd in de playoffs in de Eastern Conference van de NBA gewonnen van de Brooklyn Nets. In Orlando, Florida, wonnen de Raptors met 134110.

Fred VanVleet was goed voor 30 punten en 11 assists in de zege van Toronto. Serge Ibaka zorgde voor 22 punten en Pascal Siakam voor 18. De titelverde­diger leidde al in het tweede kwart met 33 punten en gaf die voorsprong niet meer weg. Timothe Luwawu

Cabarrot maakte 26 punten voor de Nets, daarmee evenaarde hij zijn puntenreco­rd voor de club uit Brooklyn.

Boston Celtics won eveneens zijn eerste wedstrijd in de playoffs. Philadelph­ia 76ers werd verslagen met 109101. Jayson Tatum was goed voor 32 punten, een record voor hem. Jaylen Brown voegde daar 29 punten aan toe. Gordon Hayward moest in het vierde kwart naar de kant met een enkelbless­ure.

In de playoffs in de Western

Conference klopte Denver Nuggets Orlando Magic in het eerste duel. Ondanks 57 punten van Donovan Mitchell wonnen de Nuggets in de verlenging met 135125. De 57 punten van Orlandospe­ler Mitchell waren de derde hoogste score ooit in de playoffs, maar het was niet genoeg. In de verlenging was de basketball­er nog maar goed voor zes punten. Jamal Murray maakte aan de andere kant tien van zijn 36 punten in de verlenging.

Kawhi Leonard leidde de LA

Clippers, de nummer twee in de reguliere competitie Western Conference, met 29 punten, 12 rebounds en zes assists langs de Dallas Mavericks (118110). Luka Doncic zette een record door als debutant in de playoffs 42 punten te maken. Een matig derde kwart brak de ploeg uit Dallas echter op.

De club die vier keer heeft gewonnen gaat door naar de tweede ronde van de playoffs.

(AD)

 ??  ?? Caris LeVert van Brooklyn Nets probeert langs Rondae HollisJeff­erson van Toronto Raptors te komen. (Foto: AD)
Caris LeVert van Brooklyn Nets probeert langs Rondae HollisJeff­erson van Toronto Raptors te komen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname