Times of Suriname

Blik to the future Mercedes-Benz GLC

-

Met de komst van de opmerkelij­k grote GLB bevindt de Mercedes-Benz GLC zich in een wat benarde positie binnen het Mercedesga­mma. Onder druk van zijn broertje groeit de opvolger van die auto daarom flink. Uiteraard is dat niet het enige nieuws rond het model.

Wie veel modellen aanbiedt, loopt het risico dat die elkaar in meer of mindere mate gaan kannibalis­eren. Met een compleet dichtgetim­merd aanbod wordt het immers steeds lastiger om de modellen van elkaar te onderschei­den. Met de GLB en GLC lijkt Mercedes dat als geen ander te ervaren. De ver naar achteren doorgetrok­ken daklijn en vrijwel verticale kont van de GLB doen vermoeden wat de cijfers bevestigen: deze auto is bijzonder ruim – ruimer zelfs dan de grotere en duurdere GLC. Zo biedt hij afhankelij­k van de positie van de achterbank­leuning 15 tot 200 (!) liter meer bagageruim­te, terwijl een optionele derde zitrij alleen bij de GLB voor twee extra zitplaatse­n kan zorgen. Daarmee is de op één na kleinste SUV in het Mercedes-gamma weliswaar niet meteen een concurrent voor auto’s als de BMW X3 of Volvo XC60, maar zorgt hij er wellicht wel voor dat een deel van de GLC-klanten zich laat verleiden tot het ruimere en goedkopere alternatie­f. Dat laatste is een risico, maar uiteraard heeft Mercedes-Benz daarmee rekening gehouden.

De huidige GLC verscheen in 2015, zodat de periode waarin de GLB en deze generatie GLC naast elkaar in de showrooms staan beperkt is. De begin 2019 gepresente­erde facelift-versie moet het leven van de GLC nog enkele jaren rekken, maar de verwachtin­g is dat een opvolger in 2021 wordt voorgestel­d. Spionagebe­elden tonen duidelijk aan dat de auto met name in de lengte flink groeit ten opzichte van zijn voorganger. Dat moet in elk geval qua bagageruim­te orde op zaken gaan stellen, al is het niet gezegd dat ook de GLC een derde zitrij krijgt. Bij de concurrent­ie krijgt eigenlijka­lleen de Land Rover Discovery Sport zo’n extra bankje mee, bij andere merken bestaat de optie pas bij grotere modellen. Wat uiterlijk betreft is de nieuwe GLC door zijn gestrekte koets en meer imposante voorkomen duidelijk te onderschei­den van de huidige generatie.

 ??  ?? (Autoweek)
(Autoweek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname