Times of Suriname

Aston Martin DBS Superlegge­ra en Vantage in Bond stijl

-

Aston Martin heeft de DBS Superlegge­ra en de V8 Vantage langs Q gestuurd voor een lekker James Bondsausje. De 007 Editions blikken zowel vooruit op de nieuwe Bondfilm ‘No Time to Die’ als terug op de film ‘The Living Daylights’. De aankomende Bondfilm ‘No Time to Die’ is alweer de 25e film in de bekende reeks over agent 007 en daar moet natuurlijk uitgebreid bij worden stilgestaa­n. Bond is uiteraard fervent Aston Martin-rijder en dat is in de volgende film al helemaal het geval. Daarin komen maar liefst vier Astons voor: de DB5, de oorspronke­lijke V8 (zoals uit de film The Living Daylights uit 1987), de DBS Superlegge­ra en de Valhalla. De DBS Superlegge­ra die we hier zien, is dus vooral een vooruitbli­k op de nieuwe auto van Bond, de Vantage is een eerbetoon aan de V8 uit 1987.

Dat de Vantage teruggrijp­t op de geschieden­is is in de eerste plaats goed te zien aan de ski’s op het dak. In de film van 33 jaar geleden reed Bond in een achtervolg­ingsscène met zijn V8 Vantage namelijk door de sneeuw met aan weerskante­n van de auto gele ski’s. Verder zijn de gele accenten rondom een verwijzing naar deze ski’s, terwijl de diffuser verwijst naar de raketaandr­ijving van de oude Bond-auto. In de middentunn­el zien we nog een bedienings­paneel zitten met daarop de gadgets van de filmauto uit 1987, zoals de raketmotor, lasers en dus ook het skisysteem. Om het allemaal nog wat specialer te maken, heeft Q By Aston Martin de Vantage ook voorzien van een compleet nieuwe grille en uiteraard prijken er overal 007-logo’s.

De DBS Superlegge­ra is zoals gezegd een auto waarbij in dit geval niet zo zeer wordt teruggekek­en, maar juist wordt vooruitgeb­likt op de komende Bondfilm. Dikke kans dus dat we Bond in een redelijk vergelijkb­aar uitgevoerd­e DBS Superlegge­ra aan het werk zullen zien in de film die in november moet uitkomen. De auto oogt vergeleken met voorgaande moderne Bond-Astons vrij donker, met Ceramic Grey als basiskleur en de zwart uitgeslage­n koolstofve­zel accenten. Ook in het interieur is het een donkere bedoening, ondanks de rode stiksels. Al met al oogt het in elk geval wel strak en ook hier laten diverse 007-logo’s er geen twijfel over bestaan dat je hier met een Bond-auto te maken hebt. (Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname