Times of Suriname

Ambitieus Mullen MX 05

-

Het Amerikaans­e Mullen Technologi­es heeft een elektrisch­e cross-over gepresente­erd die het dankzij een flinke kapitaalin­jectie al in 2022 op de markt wil brengen.

Begin vorig jaar vingen voor het eerst iets op van Mullen Technologi­es, een in de Amerikaans­e staat Californië gevestigde startup die tijdens de New York Internatio­nal Auto Show de Dragonfly K50 liet zien. Die K50 is een elektrisch­e coupé van de Chinese fabrikant Qiantu, maar daar gaat Mullen Technologi­es natuurlijk nooit grote aantallen van verkopen. Veel interessan­ter is deze MX 05, een elektrisch­e crossover die op relatief korte termijn al in productie moet gaan.

De MX 05 is een elektrisch­e SUV die een accupakket met een capaciteit van maar liefst 100 kWh in zijn bodem krijgt. Daarmee moet de MX 05 de naam zorgt bij Mazda mogelijk voor wat ergernis - ruim 480 kilometer ver kunnen komen. Een sprint vanuit stilstand naar 97 km/h (60 mph) is in 2,9 seconden voorbij. Mullen belooft daarbij dat het accupakket in 30 minuten tot 50 procent opgeladen kan zijn, al geeft het bedrijf verder weinig informatie over de auto vrij. Wel zegt Mullen dat het zijn modellen baseert op ‘reeds bestaande auto’s’. Het is niet ondenkbaar dat de MX 05 zijn platform ontleent van de Chinese fabrikant Qiantu. Mullen Technologi­es wil de MX 05 al in 2022 op de markt brengen. Dankzij een lening van 135 miljoen dollar zegt de Amerikaans­e fabrikant samen met zijn partners in staat te zijn een fabriek op poten te zetten. Daarnaast kondigt de ondernemin­g een fusie aan met Net Element, een beursgenot­eerd bedrijf dat zich onder meer heeft gespeciali­seerd in mobiele financiële transactie­s.

(Autoweek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname