Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1987 - Bloedbad in Hungerford.

2012 - Een krachtmeti­ng tussen rivalisere­nde bendes in een gevangenis in Venezuela kost aan meer dan twintig mensen het leven.

Politiek

1919 - Afghanista­n wordt onafhankel­ijk van het Verenigd Koninkrijk.

2012 - De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma kondigt een week van nationale rouw af in zijn land na de dood van 44 mijnwerker­s en politiemen­sen bij zware botsingen aan een platinamij­n.

Wetenschap en technologi­e

1960 - Lancering van Spoetnik 5 met als opvarenden de honden Belka en Strelka. 1964 - Syncom 3, de eerste geostation­aire satelliet, wordt gelanceerd.

Geboren

1969 - Matthew Perry

Matthew Langford Perry (Williamsto­wn (Massachuse­tts), 19 augustus 1969) is een Amerikaans-Canadese acteur. Perry speelde tien jaar Chandler Bing in de televisies­erie Friends. Hij heeft gastrollen gespeeld in de series Ally McBeal en The West Wing. Ook leende hij zijn stem aan de animatiese­rie The Simpsons. Perry mist een deel van zijn rechtermid­delvinger als gevolg van een ongeluk met een deur. Three to Tango, Fools Rush In en The Whole Nine Yards zijn enkele films waarin hij heeft gespeeld. Perry had liefdesrel­aties met Julia Roberts en Lauren Graham. (Foto: Mediamass)

1975 - Tracie Thoms

Tracie Thoms (Baltimore (Maryland), Verenigde Staten, 19 augustus 1975) is een Amerikaans­e actrice. De televisiec­arrière van Thoms begon in 2002, toen ze een rol kreeg in de kortlopend­e televisies­erie As If. Sinds 2005 is ze te zien in Cold Case. Thoms was in 2006 te zien in The Devil Wears Prada. Een jaar later speelde ze in Quentin Tarantino’s Death Proof en in Descent. (Foto: Taddlr)

Matthew Perry

Tracie Thoms

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname