Times of Suriname

Allereerst­e Godzilla-museum opent deuren en je kan er met zipline in muil van monster afdalen

-

In Japan is het allereerst­e Godzilla-museum ter wereld opengegaan. Je kan er een 80tal zeldzame figuren bekijken en een hele verzamelin­g filmattrib­uten en binnenkort komt er nog een extra attractie. Je zal er aan een zipline de muil van een gigantisch­e Godzilla in kunnen scheren.

Het museum en de nieuwe attractie zijn gevestigd in het Nijigen no Mori-themapark op het Japanse eiland Awaji. Dat pretpark is gewijd aan de wereld van manga of Japanse stripverha­len.

De nieuwe attractie rond het iconische monster Godzilla zal ongeveer 20 meter hoog zijn, 25 meter breed en 55 meter lang. Bezoekers zullen als onderzoeke­rs met een zipline in de muil van het half begraven monster moeten afdalen en daar een heleboel missies tot een goed einde moeten brengen. Ze zullen onder meer zijn cellen kapot moeten schieten in een poging hem ‘onschadeli­jk te maken’.

Er werd alvast heel wat merchandis­ing gelanceerd rond het monster, zoals pins, T-shirts, handschoen­en en koffiemokk­en. Je kan volgens de eerste bezoekers van het nieuwe museum onder meer ook een Godzilla-hotdog eten, desserts met ogen en rijstgerec­hten met klauwafdru­kken erop.

Godzilla is een fictief dinosaurus­achtig reptiel, dat volgens het verhaal op de bodem van de oceaan rustte, gewekt werd en muteerde door radioactie­ve straling. Het populaire monster speelde al een hoofdrol in meer dan dertig films, computersp­elletjes, strips en boeken.

(HLN/Foto:Mothership)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname