Times of Suriname

Hygiëne op scholen verhoogd

-

PARAMARIBO - De toiletten op de scholen werken, en de scholen zijn voorzien van wasbakken met kranen met stromend water en zeep, zodat de onderwijze­rs en kinderen hun handen goed kunnen wassen. Het Ministerie van Onderwijs en Cultuur garandeert dat de scholen goed zijn schoongema­akt voordat de deuren opengaan op 1 oktober.

Vanwege COVID-19 is het verplicht om zowel op het schoolterr­ein als in de klas een mond-/neusbedekk­ing op te hebben. Dit geldt voor de leerkracht­en, het ondersteun­end personeel en de kinderen vanaf de eerste klas (leerjaar 3) van het gewoon

lager

onderwijs.

“Van iedereen die het schoolterr­ein opkomt, worden de handen gereinigd en wordt de temperatuu­r opgemeten. Het is de bedoeling dat elke leerling naast de mond-/neusbedekk­ing ook een klein flesje sanitizer van huis meeneemt, op basis van 60 procent alcohol, en een schoon doekje om de handen te drogen. Net als overal moeten we ook op school anderhalve meter afstand houden: in de klas, in de pauzes, en ook bij de wasbakken en toiletten. Dus geen brasa’s geven of handen schudden.”

De scholen hebben speciale looproutes aangegeven, zodat leerlingen zo min mogelijk met elkaar in aanraking komen. In de klas is de afstand tussen de tafels en stoelen gemarkeerd. Op alle scholen zullen informatie­posters hangen. De pauzes van de verschille­nde leerjaren zijn niet simultaan. De kinderen mogen tussendoor naar buiten om even hun mond- en neusbedekk­ing af te doen. De schoolkant­ines gaan niet open; kinderen moeten dus eten en drinken van huis meenemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname