Times of Suriname

Slechts 50 geven gehoor aan oproep zich aan te melden

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Binnenland­se Zaken (BIZA) zit opgescheep­t met vierhonder­d beleidsadv­iseurs van wie het onduidelij­k is wat precies de noodzaak was om hen te handhaven. Minister Bronto Somohardjo maakte gisteren melding hiervan in De Nationale Assemblee (DNA). De batterij aan beleidsadv­iseurs zijn in dienst genomen door de vorige regering. Die zijn opgeroepen door de minister om zich op het werk aan te melden; ruim vijftig gaven gehoor aan de oproep. De schrik was duidelijk te merken bij vooral de coalitiepa­rlementari­ërs. De oppositiel­eden waren opmerkelij­k stil.

De groep die zich wel heeft aangemeld zal onderworpe­n worden aan een evaluatie, waarbij hun competenti­es getoetst zullen worden. Volgens minister Somohardjo is het zo goed als zeker dan binnen het totaal aan beleidsadv­iseurs er flink gesneden zal worden.

Hij praat over onbehoorli­jk bestuur dat er op BIZA gevoerd is de afgelopen jaren.

Hij heeft zijn handen vol aan het managen van de ruim 60 duizend ambtenaren die zwaar drukken op de staatsuitg­aven. Er is een voorstel gedaan om middels vervroegd pensioen over te gaan tot sanering. Daarbij vindt er een verlichtin­g plaats van zeker 25 procent, uitgedrukt in ongeveer SRD 85 miljoen per jaar. Het voorstel zal aan de Raad van Ministers worden voorgelegd.

Eerder maakte Somohardjo ook melding van meer dan 400 personen die op contractba­sis in dienst zijn van de overheid. Daarvan is zeker de helft reeds bedankt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname