Times of Suriname

Gestolen bromfiets onbeheerd teruggevon­den

-

PARAMARIBO – Een bromfiets die donderdaga­vond was gestolen, is gisteren onbeheerd teruggevon­den op de hoek van de Krobiastra­at en Bloemendaa­lweg. De politie van Munder heeft Figuel J (23), die aangehoude­n was voor de diefstal van de bromfiets, na verhoor heengezond­en.

Zij kreeg de melding donderdag omstreeks kwart over tien van een beroving aan de Krobiastra­at. Een man deed aangifte dat hij was beroofd van zijn bromfiets door zijn ex-zwager en diens vrienden. Hij ging naar de winkel toen hij werd gestopt door de exzwager. Volgens hem eiste de ex-zwager SRD 100 van hem, waarna hij werd aangevalle­n door de mannen. Hij liet zijn bromfiets op de plaats achter en rende weg. Toen hij terugging, zag hij de bromfiets niet meer.

De ex-zwager Fiquel J meldde zich vrijwillig aan bij de politie. Hij ontkende de bromfiets te hebben gestolen. Volgens hem sprak hij de aangever aan, omdat de man uitlatinge­n deed dat hij de zus van de verdachte spullen had gegeven. De aangever zei dat hij de spullen terug wilde, want anders zou hij het huis in brand te steken. Hij gaf aan dat de zus van de verdachte niet vrij op straat zou mogen lopen.

Volgens de verdachte had hij de man wel SRD 100 gevraagd. Hij rende nadien weg toen de andere personen de aangever aanvielen. Hij weet niet wie de bromfiets heeft gestolen. De moeder en een broer van Figuel J gingen naderhand met de mensen in de buurt praten om de bromfiets terug te brengen, want als zij zouden weten bij wie die was, zouden zij de politie bellen.

Gisteren is de bromfiets onbeheerd achtergela­ten. Omdat de bromfiets is teruggevon­den, werd Fiquel J na verhoor heengezond­en.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname