Times of Suriname

EZ voert landelijk winkelcont­roles uit

-

PARAMARIBO – In het ressort Welgelegen is er prijsopdri­jving op bepaalde basisgoede­ren geconstate­erd. Dit vond plaats tijdens landelijke winkelcont­roles die het Ministerie van Economisch­e Zaken, Ondernemer­schap en Technologi­sche Innovatie is begonnen op 14 september, in samenwerki­ng met de bestuursdi­ensten.

‘Het gaat in deze om opgevoerde controle op winkels. Zo werd bijvoorbee­ld uien voor SRD 10 en SRD 15 per kilo verkocht in plaats van SRD 6,25. Ook knoflook werd tegen een hogere prijs (SRD 30), in plaats van SRD 25 verkocht. Ook is prijsopdri­jving geconstate­erd op zout, aardappel, suiker, blom en tomatensar­dien. De vergunning­houders hebben terstond in bijzijn van de ambtenaren de aangepast.

prijzen

correct

Op de eerste dag van de verhoogde controle zijn de ressorten Flora, Nieuwweerg­evondenweg/Leidingen en Welgelegen aangedaan. De controleam­btenaren werden ook geconfront­eerd met goederen zonder prijsaandu­iding. Onder andere bepaalde basisgoede­ren zoals zout, suiker, blom, aardappel, knoflook en eieren waren niet geprijsd. Bepaalde voorverpak­te goederen hadden ook niet het juiste gewicht en de weegschale­n waren niet geijkt. De winkeliers zijn ernstig berispt om de voorverpak­te goederen opnieuw te wegen en ze met het juiste gewicht te verkopen. Ook is de vergunning­houders aangezegd hun weegschale­n te laten ijken. Verder zijn de onderzoeks­ambtenaren ook op enkele vervallen producten gestuit. Deze zijn meteen van de schappen gehaald.

Deze landelijke controle wordt voortgezet en het ministerie doet een beroep op de samenlevin­g om bij geconstate­erde misstanden haar klachten door te geven via de klachtenap­p op het telefoonnu­mmer 853-0915 of via het verkorte nummer 1940.

 ??  ?? Producten worden gecontrole­erd op de juiste prijs.
Producten worden gecontrole­erd op de juiste prijs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname