Times of Suriname

Opnieuw recordaant­al positieve tests afgenomen: bijna 2.000 binnen één dag

-

ROTTERDAM - Voor de vierde dag op rij is een recordstij­ging van het aantal positieve tests gesignalee­rd, blijkt uit cijfers van het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM). Waar het dinsdag, woensdag en donderdag om respectiev­elijk 1.379, 1.542 en 1.753 gevallen ging, gaat het gisteren om 1.974 positieve coronatest­s.

Verder zijn vrijdag nog eens twaalf ziekenhuis­opnames en zeven sterfgeval­len gemeld. In totaal telt Nederland ruim 6.000 doden, terwijl het aantal besmetting­en nu gestaag de 100.000 nadert.

Hoewel steeds meer Nederlande­rs zich laten testen, hangt de stijging volgens het RIVM niet alleen samen met de uitgebreid­e testcapaci­teit. Aura Timen, hoofd van het Centrum Landelijke Coördinati­e Infectiezi­ektebestri­jding, vertelde eerder in gesprek met NU.nl dat sommige Nederlande­rs met klachten nog altijd naar buiten gaan en zich niet laten testen.

Mede vanwege de stijgende trend geven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezon­dheid) vrijdagavo­nd een extra persconfer­entie over de uitbraak van COVID-19. Het is al bekend dat er extra maatregele­n komen voor de zes regio’s waarin de meeste brandhaard­en zijn waargenome­n.

Het is echter nog niet duidelijk op welke manier de teugels worden aangehaald in Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag),

Utrecht, Kennemerla­nd (Haarlem) en Hollands Midden (Leiden).

In de hoofdstad is opnieuw het grootste aantal positieve tests afgenomen (362), terwijl Rotterdam (187), Den Haag (124) en Utrecht (71) ook relatief forse aantallen melden. Woordvoerd­ers van de veiligheid­sregio’s laten aan NU.nl weten dat wordt gekeken naar welke maatregele­n elders getroffen worden en dat daar vrijdagmid­dag verder over wordt gediscussi­eerd. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname