Times of Suriname

Eiting verlaat Ajax na dertien jaar voor Engels avontuur

-

VOETBAL - Carel Eiting is hard op weg naar Huddersfie­ld Town. Zijn zaakwaarne­mer Guido Albers heeft vrijdagmid­dag aan het Algemeen Dagblad en De Telegraaf bevestigd dat, als al het papierwerk in orde komt, de middenveld­er een seizoen op huurbasis in Engeland gaat spelen. Voetbal Internatio­nal weet toe te voegen dat Huddersfie­ld ook een optie tot koop heeft bedongen. Eiting kiest met zijn overgang naar Huddersfie­ld Town eieren voor zijn geld. De 22-jarige middenveld­er had aankomend seizoen weinig uitzicht op speeltijd, aangezien hij door de aanwezighe­id van spelers als Lisandro Martínez, Edson Álvarez, Ryan Gravenberc­h en Mohammed Kudus met forse concurrent­ie te maken had.

Bij Huddersfie­ld zal Eiting hopen meer minuten te kunnen maken. The Terriers speelden twee seizoenen geleden nog in de Premier League, maar eindigden in de afgelopen voetbaljaa­rgang op de achttiende plaats in de Championsh­ip. Met Terence Kongolo zou Eiting een landgenoot tegen kunnen komen in Huddersfie­ld, al wordt er in Engeland wel gesproken over een mogelijk vertrek van de naar Fulham.

Voor Eiting komt er na dertien jaar, in ieder geval tijdelijk, een einde aan zijn dienstverb­and bij Ajax. De middenveld­er meldde zich in 2007 in de jeugdoplei­ding en heeft het tot zover tot 31 wedstrijde­n in de hoofdmacht weten te schoppen. Zijn contract in Amsterdam loopt nog door tot medio 2022. (AD)

verdediger

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname