Times of Suriname

Aouar nog steeds in belangstel­ling van Arsenal

-

VOETBAL - Houssem Aouar staat nog steeds op het lijstje van Arsenal, al is het nog maar de vraag of de Londense club er in deze transferpe­riode in slaagt om zaken te doen met Olympique Lyon. JeanMichel Aulas, voorzitter van les Gones, verwacht niet dat de 22-jarige aanvallend­e middenveld­er op korte termijn wordt gepresente­erd in het Emirates Stadium.

“Ik denk niet dat dat nog gaat gebeuren”, vertelt Aulas vrijdag in gesprek met sportjourn­alist Chris Wheatley. “We hebben ook nog geen nieuw bod ontvangen. Het lijkt erop dat Arsenal hem gewoon niet wil of kan betalen. We hebben het hier wel over onze beste speler.” Recent kwam in verschille­nde buitenland­se media naar buiten dat Arsenal 35 miljoen euro plus Mattéo Guendouzi had geboden voor Aouar. Olympique Lyon houdt echter vast aan een minimale vraagprijs van zestig miljoen euro, zo klinkt het.

Aouar maakte met name afgelopen seizoen veel indruk met zijn optredens namens Olympique Lyon. De teller staat inmiddels op 24 doelpunten en 27 assists in 139 wedstrijde­n in het shirt van de halve finalist in de Champions League. Naar verluidt zou de jonge middenveld­er ook op het lijstje staan van Juventus. Aouar beschikt in Frankrijk over een doorlopend contract tot medio 2023. Arsenalman­ager Mikel Arteta hoopt daarnaast ook nog op de komst van Thomas Partey. De middenveld­er heeft een ontsnappin­gsclausule van 50 miljoen euro in zijn contract bij Atlético Madrid, dat in juli een eerste bod van The Gunners van 25 miljoen euro afwees

Arsenal dient wel eerst enkele spelers te verkopen, om zo de komst van Aouar te kunnen financiere­n. Afgelopen week werd doelman Emiliano Martínez voor 22 miljoen euro verkocht aan Aston Vila. Daarnaast staat Lucas Torreira op de nominatie om Londen te verlaten. Volgens de Uruguayaan­se krant El Pais wordt de 24-jarige middenveld­er eerst voor een bedrag van twaalf miljoen euro verhuurd aan Torino. Volgend jaar wordt Torreira middels een verplichte koopoptie van wederom twaalf miljoen euro definitief eigendom van de club uit Turijn. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname