Times of Suriname

Suriname in pot 3 tijdens loting Gold Cup 2021

-

VOETBAL – De nationale senioren voetbalsel­ectie is terechtgek­omen in pot 3 tijdens de loting van de komende Concacaf Gold Cup 2021. Dit heeft de Confederat­ion of North, Central American and Caribbean Associatio­n Football (Concacaf) gisteren bekendgema­akt. De loting op 28 september geschiedt door Concacaf director of competitio­ns, Carlos Fernandez. Op basis van de laatste ranglijst van de FIFA is Mexico in groep A terechtgek­omen, United States in groep B, Costa Rica in groep C en Honduras in groep D. De overige twaalf landen zullen via loting in de groepen worden geplaatst. Suriname, dat zich voor het eerst voor de Gold Cup heeft geplaatst, is terechtgek­omen in pot 3, samen met Martinique, Curaçao en Grenada. Suriname plaatste zich door van Nicaragua in de Concacaf Nations Leagueweds­trijd in november 2019 te winnen met 2-1. Hierdoor eindigde Suriname in groep D op de eerste plaats en eiste daarmee een ticket op voor de Gold Cup 2021.

Pot 2 wordt gevormd door Jamaica, Canada, Panama en El Salvador. AFC Asian Cup Champions Qatar dat uitgenodig­d is om deel te nemen aan dit toernooi, is geplaatst in pot 4. De overige landen van pot 4 moeten voorrondew­edstrijden spelen. Bahamas, Barbados, Bermuda, Cuba, FransGuyan­a, Guadeloupe, Guatemala, Guyana, Haïti, Montserrat, St. Vincent and the Grenadines en Trinidad and Tobago hadden zich niet geplaatst voor Concacaf Gold Cup 2021, maar hebben een tweede kans gekregen. De twaalf landen zullen in een knock-out- systeem tegen elkaar spelen en de overgeblev­en drie landen zullen dan terechtkom­en in pot 4. De voorrondew­edstrijden zullen in de United States gespeeld worden van 2 tot en met 6 juli.

De groepsfase van de Gold Cup 2021 zal op 10 juli van start gaan. De finale van dit toernooi zal op 1 augustus plaatsvind­en.

De stadions, tijd en het schema zal de Concacaf op een later tijdstip bekendmake­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname