Times of Suriname

US Open-winnares Osaka mist Roland Garros

-

TENNIS - Naomi Osaka heeft zich vrijdag afgemeld voor Roland Garros. De kersverse US Open-winnares is door een hamstringb­lessure niet op tijd fit voor het Grand Slamtoerno­oi in Parijs, dat eind deze maand begint.

“Helaas ben ik niet in staat om dit jaar mee te doen aan Roland Garros. Mijn hamstring is nog steeds fragiel en ik heb niet genoeg tijd om me voor te bereiden. Het US Open en Roland Garros zitten te dicht op elkaar”, aldus Osaka in een verklaring. De 22jarige Japanse schreef het US Open zeven dagen geleden op haar naam door de Belarussis­che Victoria Azarenka te verslaan. In de finale, die de nummer drie van de wereld na een fraaie comeback in drie sets won, was er al een stuk tape om haar linkerhams­tring gewikkeld.

Osaka veroverde op het US Open de derde Grand Slamtitel uit haar loopbaan, maar Roland Garros is niet het favoriete toernooi van de voormalige nummer één van de wereld. Ze kwam in Parijs nooit verder dan de derde ronde (2016, 2018 en 2019).

De afmelding van Osaka is desondanks een nieuwe domper voor de organisati­e van Roland Garros, nadat eerder titelverde­digster Ashleigh Barty besloot om niet mee te doen. De Australisc­he nummer één van de wereld wil vanwege de coronapand­emie niet naar Parijs afreizen en zet een punt achter haar seizoen. Roland Garros zou eigenlijk in mei beginnen, maar werd vanwege de coronacris­is naar het najaar verplaatst. Het Grand Slam-toernooi op gravel begint op 27 september en duurt tot en met 11 oktober.

(Nusport)

 ??  ?? De kersverse US Open-winnares Naomi Osaka heeft zich vrijdag afgemeld voor Roland Garros wegens een hamstringb­lessure. (Foto: Nusport)
De kersverse US Open-winnares Naomi Osaka heeft zich vrijdag afgemeld voor Roland Garros wegens een hamstringb­lessure. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname