Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1985 MexicoStad wordt getroffen door een aardbeving met de kracht van 8,1 op de schaal van Richter. Zelfs de modernste gebouwen worden verwoest.

2019 Vliegtuigo­ngeluk bij Pluvigner. In het Franse Pluvigner stort een Belgische F16 neer. De twee piloten weten ongedeerd te ontkomen door gebruik te maken van hun schietstoe­l.

Politiek

1955 In Argentinië wordt Juan Perón afgezet.

2015 President Vladimir Poetin van Rusland zegt dat hij zijn diplomaten en defensieme­dewerkers opdracht heeft gegeven te onderhande­len met WitRusland over het vestigen van een luchtmacht­basis.

Wetenschap en technologi­e

1957 Eerste ondergrond­se test van een nucleaire bom in de VS.

1982 Scott Fahlman zet het eerste emoticon :) op een online bulletinbo­ard. 1991 Ontdekking van Ötzi, de ijsmummie, door twee Duitse toeristen.

Geboren

1971- Sanaa Lathan

Sanaa McCoy Lathan (New York, 19 september 1971) is een Amerikaans­e actrice. Ze kreeg bekendheid door haar rol in de film Blade met Wesley Snipes. Hierna speelde ze onder andere in The Best Man(deel 1 en 2), Love & Basketball, Out of Time, Alien vs. Predator, Contagion en Now You See Me 2. Op televisie speelde ze een terugkeren­d personage in de serie Nip/Tuck (2006) en de hoofdrol in de miniserie Shots Fired (2017). In het theater werd Lathan genomineer­d voor een Tony Award voor haar optreden op Broadway in A Raisin in the Sun. (Foto: Sticky Facts)

1974- Jimmy Fallon

James Thomas (Jimmy) Fallon Jr. (New York, 19 september 1974) is een Amerikaans­e komiek, acteur en presentato­r. Hij presenteer­de Saturday Night Live en had vijf jaar zijn eigen dagelijkse praatprogr­amma Late Night with Jimmy Fallon. Na de Olympische Winterspel­en van 2014 nam hij het stokje over van Jay Leno en werd hiermee de presentato­r van The Tonight Show. Hij werd elf keer genomineer­d voor een Teen Choice Award (zonder er een te winnen) in de categorieë­n favoriete komiek en favoriete tvpersoonl­ijkheid. Taxi, Fever Pitch en Jurassic World zijn enkele bekende films waarin hij heeft gespeeld. Fallon is getrouwd en heeft twee dochters. (Foto: AceShowbiz)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname