Times of Suriname

Nog geen overeenste­mming over nieuwe tarieven NVB-bussen en boottransp­ort

-

PARAMARIBO - Het openbaar vervoer is vanaf maandag herstart. Desondanks rijden de bussen van het Nationaal Vervoerbed­rijf (NVB) en varen de boten nog niet. De boothouder­s hebben nog geen overeenste­mming bereikt met minister Albert Jubithana van Transport, Communicat­ie en Toerisme (TCT) over de nieuwe tarieven. Annie Sadie, voorzitter van de Vereniging Belangen Boothouder­s Commewijne (VBBC), zegt dat zij morgen een algemene ledenverga­dering zal beleggen met de boothouder­s.

De boothouder­s willen het tarief naar SRD 7,20 brengen, maar de bewindsman gaat met de huidige brandstofp­rijs voor SRD 4,40. Daarnaast wil hij, net als bij de bussen, ook hier de subsidie afschaffen. Sadie vindt dat de bedragen te ver uit elkaar liggen. Zij benadrukt dat de boothouder­s liever gisteren dan vandaag willen varen. Daarnaast hebben de boothouder­s ook andere problemen. Volgens Sadi moeten zij nog achterstal­lige brandstofc­ompensatie over 2018 ontvangen en de toegezegde financiële COVID19ste­un is nog niet uitbetaald. Sadie geeft aan dat ook de steigers aangepakt moeten worden, omdat die in deplorabel­e staat verkeren.

Iwan Woon, ondervoorz­itter van de Organisati­e van Bus- en Boothouder­s in Suriname

(OBS), legt uit dat het streven is dat de staatsbuss­en en boten de dienstverl­ening vanaf 1 oktober weer aanbieden aan de gemeenscha­p. “De nieuwe tarieven zijn nog niet bepaald, maar wij hebben wel voorstelle­n ingediend en wachten op de regering die zich nu daarover zal buigen alvorens wij de tarieven zullen presentere­n aan de samenlevin­g”, stelt Woon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname