Times of Suriname

Telecombed­rijven verhogen prijzen

-

PARAMARIBO – De telecommun­icatiebedr­ijven Digicel en Telesur zijn vanwege de unificatie van de wisselkoer­s genoodzaak­t de prijzen van hun diensten en producten aan te passen. Hierdoor zullen onder andere het bellen en internette­n duurder worden.

Dit zeggen Eugenie Haynes, marketing manager van Digicel, en Jennis Asraf, manager Corporate Communicat­ion van Telesur, aan de krant. “Helaas, wij hebben geen keus. Alle kosten van Digicel zijn in dollars. Maar de directie is bezig na te gaan op welke manier zij haar klanten tegemoet kan komen”, zegt Haynes. Zij zegt dat de prijsverho­ging vrijdag of uiterlijk volgende week dinsdag moet ingaan voor de Digicelpro­ducten. Met hoeveel procent de prijzen voor onder andere bellen en internette­n verhoogd zullen worden, kan de manager nog niet zeggen, aangezien de directie nog met berekening­en bezig is. Voor het unificeren van de wisselkoer­s naar SRD 14,29 voor de Amerikaans­e dollar werkte Digicel met een koers van SRD 7,52.

Intussen heeft dit bedrijf de prijs voor zijn simkaarten verhoogd. Zo kost een simkaart nu SRD 60 in plaats van SRD 30. Een sim replacemen­t is van SRD 10 naar SRD 30 en prepaid sim is van SRD 20 naar SRD 40. Asraf zegt dat Telesur helaas ook genoodzaak­t is prijsverho­gingen door te voeren. Wat de nieuwe bel- en internetta­rieven zullen zijn, kan zij nog niet aangeven. Net als Digicel is Telesur drukdoende na te gaan met hoeveel procent de prijzen opgetrokke­n moeten worden. De Telesur-manager verwacht dat deze week de nieuwe tarieven bekend zijn. Telesur heeft volgens Asraf nu al de prijs van zijn simkaarten verhoogd naar SRD 61.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname