Times of Suriname

Luchtruim binnenkort open

-

PARAMARIBO – Het openstelle­n het Surinaams luchtruim zal naar de krant verneemt, niet lang meer op zich laten wachten. Het grote breekpunt bij het openstelle­n van de luchtgrenz­en, is de rol die moet worden toebedeeld aan enkele buitenland­se luchtvaart­maatschapp­ijen die bij het uitbreken van de COVID19pan­demie in Suriname, hun klanten in de steek lieten. Enkele honderden reizigers uit de regio zijn toen gestrand in Suriname.

Het is de Surinaamse overheid geweest die toen moest inspringen, en daarbij de twee Surinaamse luchtvaart­maatschapp­ijen inschakeld­e om gestrande personen vanuit Suriname terug te brengen naar hun land van vertrek. Maar er zijn ook vluchten ingezet om Surinamers terug te halen die door buitenland­se regionale carriers in de steek waren gelaten.

Zoals het ervoor staat, zal de Surinaamse overheid niet toestaan dat in deze periode van pandemie de ‘foute luchtvaart­maatschapp­ijen’ weer in het Surinaams luchtruim vliegen. Immers, wanneer er weer een grote uitbraak in Suriname zou plaatsvind­en, is de kans aanwezig dat de buitenland­se carriers het weer laten afweten en daarboveno­p moeilijk aanspreekb­aar zijn. De Surinaamse regering zou dus liever willen werken met Surinaamse carriers, omdat die hier zijn gevestigd en direct aansprakel­ijk gesteld kunnen worden en worden ingezet om aan hun verplichti­ngen te voldoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname