Times of Suriname

Russische oppositiel­eider Navalny ontslagen uit ziekenhuis

-

DUITSLAND - De Russische oppositiel­eider Aleksej Navalny is na 32 dagen ontslagen uit het Charitézie­kenhuis in de Duitse hoofdstad Berlijn. Zijn toestand zou voldoende zijn verbeterd om het ziekenhuis te verlaten. Artsen denken dat een volledig herstel mogelijk is, meldde het Charité in een verklaring.

Navalny was vorige maand erg ziek geworden aan boord van een Russische binnenland­se vlucht. Hij belandde eerst in een Russisch ziekenhuis en is later overgebrac­ht naar Duitsland. Daar stelden onderzoeke­rs vast dat hij is vergiftigd met een novitsjokz­enuwgif. Het ziekenhuis waarschuwt dat het nog te vroeg is om te zeggen wat de mogelijk langetermi­jngevolgen zijn van die vergiftigi­ng. De politicus is een bekende tegenstand­er van de Russische president Vladimir Poetin. Nadat Navalny onwel was geworden, gingen zijn medewerker­s zelf op zoek naar bewijsmate­riaal. Ze namen een lege waterfles uit zijn hotelkamer mee voor onderzoek in het buitenland. Op die fles zou novitsjok zijn aangetroff­en. Het staat Navalny vrij om terug te keren naar zijn thuisland. Dat meldde de Russische regering nadat de bekende Kremlincri­ticus in Duitsland was ontslagen uit het ziekenhuis.

Het Kremlin is volgens een woordvoerd­er blij dat het beter gaat met de politicus. Die deelde na zijn vertrek uit het ziekenhuis een foto van zichzelf op een bankje in een park.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Aleksej Navalny loopt de trap af. (Foto: NU)
Aleksej Navalny loopt de trap af. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname