Times of Suriname

Weduwe Republikei­n John McCain steunt Biden

-

VS - Joe Biden, de Democratis­che presidents­kandidaat bij de verkiezing­en in november, wordt openlijk gesteund door de weduwe van de Republikei­nse senator John McCain, die het bij de verkiezing­en in 2008 opnam tegen de latere president Barack Obama. De Amerikaans­e president en Republikei­nse kandidaat Donald Trump is daar niet mee gediend en haalde in een spottende tweet uit naar de McCains.

Biden bevestigde dat hij de steun van Cindy McCain heeft tijdens een digitale bijeenkoms­t voor donateurs.

De doorslag zou voor haar hebben gegeven dat Trump gesneuveld­e soldaten ‘losers’ en ‘sukkels’ zou hebben genoemd.

Trump ontkent dat hij die opmerkinge­n heeft gemaakt. Hij en John McCain, die lang bevriend was met Joe Biden, hadden het geregeld met elkaar aan de stok waarbij Trump McCain aanviel vanwege diens krijgsgeva­ngenschap in de Vietnamoor­log. McCain overleed in 2018 aan de gevolgen van een hersentumo­r.

“Ik zette Cindy McCain op verzoek van haar man in een commissie, maar verder ken ik haar amper”, schreef de Republikei­nse miljardair in een tweet. “Joe Biden was de schoothond van John McCain”, voegde hij eraan toe, waarbij hij de “slechte beslissing­en en eindeloze oorlogen” van de senator hekelde. “Was nooit een fan van John. Cindy mag Suffe Joe hebben!”

President Trump voerde ondertusse­n campagne in Pennsylvan­ia. Maandag werd uit een peiling door het Britse persbureau Reuters en marktonder­zoeker Ipsos bekend dat Biden voorlopig aan de leiding gaat in die mogelijk cruciale staat.

Dinsdag publiceerd­en Reuters en Ipsos de peilingres­ultaten uit de zwaarbevoc­hten staten Michigan en North Carolina. In Michigan gaat Biden aan de leiding met een voorsprong van 5 procent. In North Carolina staan Biden en Trump gelijk op 47 procent. Net als in Pennsylvan­ia en Wisconsin op maandag, blijkt in deze staten dat kiezers meer vertrouwen hebben in Biden om de coronaepid­emie aan te pakken, en meer vertrouwen hebben in Trump om de economie op te krikken.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname