Times of Suriname

Verrast met opvallende transferta­rget van Bayern München

-

VOETBAL Mario Götze is op de radar verschenen van Bayern München. BILD meldt dat hoofdtrain­er Hansi Flick met de clubloze middenveld­er telefonisc­h heeft gesproken over een hernieuwde samenwerki­ng. De Bayerncoac­h werkte bij het nationale elftal van Duitsland als assistentb­ondscoach al samen met Götze. Laatstgeno­emde bezorgde Die Mannschaft in 2014 de wereldtite­l door in de finale tegen Argentinië (10) in verlenging het winnende doelpunt aan te tekenen.

Flick nam recentelij­k afscheid van onder meer Philippe Coutinho, Ivan Perisic en Thiago Alcántara en de oefenmeest­er van Der Rekordmeis­ter is derhalve op zoek naar versterkin­gen voor het middenveld. BILD benadrukt dat voorzitter

KarlHeinz Rummenigge en technisch directeur Hasan Salihamidz­ic nog niet hebben gereageerd op het gesprek tussen Flick en Götze, wat er volgens de Duitse krant op kan duiden dat ze enigszins sceptisch zijn over een mogelijke terugkeer van de 29jarige middenveld­er. Tijdens zijn eerste periode was Götze regelmatig het mikpunt van kritiek van fans en de beleidsbep­alers zijn dat blijkbaar nog niet vergeten.

Götze maakte medio 2013 voor 37 miljoen euro de overstap van Borussia Dortmund naar Bayern. Ondanks de hooggespan­nen verwachtin­gen wist hij echter nooit een vaste plaats te veroveren in het elftal van toenmalig trainer Josep Guardiola. In 2016 namen beide partijen afscheid van elkaar en Götze koos voor een terugkeer in Dortmund. De WKheld van 2014 verliet BVB enkele maanden geleden met een transfervr­ije status. Götze werd afgelopen zomer in de Amerikaans­e media gelinkt aan het FC Cincinnati van coach Jaap Stam, al kwam een definitiev­e deal nooit van de grond.

Wat betreft Götze is het einde van zijn loopbaan nog niet in zicht. “Ik heb ambitieuze doelstelli­ngen en ik wil er alles aan doen om een keer de Champions League te veroveren”, zo liet de voormalige spelmaker van Dortmund en Bayern nog niet zolang geleden weten aan BILD. Götze zou naar verluidt genoegen nemen met een kortlopend contract en een flink lager salaris om zo terug te kunnen keren in de Allianz Arena.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname