Times of Suriname

Barcelona verkoopt Semedo

-

VOETBAL - Nélson Semedo verlaat Barcelona definitief voor Wolverhamp­ton Wanderers. De Catalanen maakten woensdagoc­htend bekend dat de Portugese rechtsback is verkocht aan de Premier Leagueclub. The Wolves maken dertig miljoen euro over naar de bankrekeni­ng van Barcelona, een bedrag dat via bonussen met nog eens tien miljoen euro kan oplopen.

Op de clubwebsit­e bedankt Barcelona Semedo voor zijn bewezen diensten. Semedo nam dinsdagavo­nd via Instagram al afscheid van zijn ploeggenot­en, stafleden en overige medewerker­s van Barcelona. Diens bericht op de sociale media kon op waardering rekenen van onder meer Patrick Kluivert, Ivan Rakitic en Philippe Coutinho. De rechtsback, wiens contract in Barcelona nog twee jaar doorliep, was sinds 2017 aan de Catalaanse grootmacht verbonden. Men maakte destijds dertig miljoen euro over aan Benfica voor de transfer van de flankspele­r. Semedo kwam in het Camp Nou tot 124 wedstrijde­n. Zijn palmares werd aangevuld met twee landstitel­s, twee Spaanse bekers en één Supercup.

In een filmpje op de Twitterpag­ina van Wolverhamp­ton

Wanderers is te zien hoe Semedo zijn eerste stappen zet in Molineux, de thuishaven van de Engelse club. De miljoenena­anwinst uit Portugal gaat bij zijn nieuwe club met rugnummer 22 spelen. Semedo is na KiJana Hoever, Fábio Silva, Marçal, Matija Sarkic en Vitinha de zesde aanwinst van the Wolves voor dit seizoen.

(VP)

 ??  ?? Barcelona heeft Nélson Semedo verkocht aan Wolverhamp­ton Wanderers. (Foto: VP)
Barcelona heeft Nélson Semedo verkocht aan Wolverhamp­ton Wanderers. (Foto: VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname