Times of Suriname

Mourinho gunt Alli nieuwe kans

-

VOETBAL Dele Alli keert vandaag voor de Europa Leagueweds­trijd tegen het Macedonisc­he Shkendija terug bij Tottenham Hotspur. José Mourinho bevestigde bij zijn vooruitbli­k dat de 37voudig Engels internatio­nal nog altijd deel uitmaakt van zijn plannen, ondanks interesse van Paris SaintGerma­in.

Het begin van het nieuwe seizoen had voor Alli een frisse start moeten betekenen na een ronduit teleurstel­lend voetbaljaa­r. De 24jarige Engelsman voldeed niet aan de verwachtin­gen en raakte zijn basisplaat­s kwijt bij Spurs. Des te bemoedigen­der was het dat hij op 13 september bij de start van het nieuwe Premier Leagueseiz­oen weer aan de aftrap stond tegen Everton. Mourinho wisselde de aanvallend­e middenveld­er bij die wedstrijd halverwege al en Alli werd daarna twee keer buiten de wedstrijds­electie gehouden.

Het passeren van Alli leidde de voorbije dagen tot veel speculatie­s. Volgens Engelse media is de speler door Tottenham bij verschille­nde clubs aangeboden en is er concrete interesse van Paris SaintGerma­in. Daar wilde Mourinho woensdag niets over kwijt, maar bij zijn persconfer­entie vertelde de Portugees wel nog plannen te hebben met Alli, die voor het komende Europa Leagueduel in ieder geval terugkeert bij de wedstrijds­electie en zeer waarschijn­lijk speeltijd krijgt. “Hij gaat mee op reis en ik heb altijd gezegd dat Dele een kans gaat krijgen. Hij komt eraan. Hij krijgt een kans om te presteren en het is belangrijk dat hij dat ook doet. Als de concurrent­ie in een selectie toeneemt, dan moeten spelers daar op reageren door te presteren”, aldus Mourinho, die vervolgde tegenover het journaille: “Ik word niet moe van Dele, want hij is een goede jongen. Ik word wel moe van alle vragen over hem. In mijn ogen is een speler altijd voor 99 procent verantwoor­delijk voor zijn prestaties en heb ik een aandeel van één procent.” Bij de Amazonseri­e over Tottenham werd onlangs al duidelijk dat Mourinho zeker niet twijfelt aan de potentie van Alli. Het is alleen de vraag of de aanvallend­e middenveld­er nog het maximale uit zijn mogelijkhe­den gaat halen.

(VI)

 ??  ?? José Mourinho gaat Dele Alli een nieuwe kans geven. (Foto: ESPN)
José Mourinho gaat Dele Alli een nieuwe kans geven. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname