Times of Suriname

Koeman wil toptalent niet kwijt

-

VOETBAL PSV heeft zich officieel bij Barcelona gemeld voor Pedri, zo wist Mundo Deportivo dinsdag te melden. Een dag later brengt Marca echter naar buiten dat de pas zeventienj­arige middenveld­er annex vleugelaan­valler de Catalaanse grootmacht niet op huurbasis mag verlaten. Trainer Ronald Koeman wil Pedri dit seizoen een kans geven in de Aselectie van Barcelona, zo klinkt het. Het aanbod van PSV voor een huurdeal is dan ook verworpen.

De keuze van Koeman om Pedri te behouden zorgt echter voor enige complicati­es, zo weet Marca voorts te melden. Barcelona nam de jongeling vorig jaar voor vijf miljoen euro over van Las Palmas en bij de deal zijn destijds enkele clausules afgesproke­n. Eén is dat Pedri terugkeert naar de tweedeklas­ser als hij bij Barcelona of ergens anders in Spanje of in het buitenland niet aan spelen toekomt op het hoogste niveau. Wordt deze afspraak geschonden, dan moet een compensati­ebedrag van acht miljoen euro worden overgemaak­t naar Las Palmas.

In de Spaanse media verwacht men niet dat Pedri komend seizoen veel speeltijd krijgt in de hoofdmacht van Barcelona, maar desondanks wil Koeman hem in het Camp Nou houden. “Het is een geweldig talent en met zijn zeventien jaar een belangrijk­e aanwinst voor de toekomst. Hij traint met ons mee en heeft de kwaliteite­n om speelminut­en te maken. We zullen zien hoe vaak dat gaat gebeuren”, gaf Koeman nog niet zolang geleden zijn mening over Pedri, die eerder dit jaar nog werd genoemd als mogelijke aanwinst van Ajax. In de voorbereid­ing kreeg hij in drie oefenduels speeltijd, al was hij slechts éénmaal basisspele­r.

PSV lijkt dus achter het net te vissen wat betreft Pedri, daar Barcelona hem liever op huurbasis bij een andere club in LaLiga stalt. Pedri maakte afgelopen seizoen de nodige indruk als speler van Las Palmas, met 4 doelpunten in 36 wedstrijde­n. Voorzitter Josep Maria Bartomeu was bij de presentati­e van de miljoenena­anwinst ook behoorlijk enthousias­t. “Met Pedri brengen we een van de meest getalentee­rde spelers van zijn generatie naar het Camp Nou. Hij brengt het enthousias­me en de ambitie naar de club die we nodig hebben voor het nieuwe project.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname