Times of Suriname

Lingard wil vertrekken uit Man United

-

VOETBAL Jesse Lingard werkt sinds enige tijd met Mino Raiola als zaakwaarne­mer en volgens oudspeler Darren Fletcher duidt dat erop dat de middenveld­er annex aanvaller Manchester United op korte termijn wil verlaten. Lingard, met een aflopend contract bij the Red Devils, wordt al enige tijd in verband gebracht met een voortijdig vertrek. Een definitiev­e deal met een andere club is echter nog niet gesloten.

“Het is momenteel een onduidelij­ke situatie”, stelt Fletcher, die Lingard dinsdagavo­nd negentig minuten zag spelen in het EFL Cupduel van Manchester United met Luton Town (03), in een analyse voor Sky Sports. “Maar bij mij gingen wel alle alarmbelle­n af toen Lingard Mino Raiola aanstelde als zijn nieuwe zaakwaarne­mer. Je gaat niet met Mino Raiola in zee als je zo graag bij een club wil blijven.” The Sun meldt dat Manchester United de optie in de aflopende verbinteni­s van Lingard wil activeren, om zo een transferso­m veilig te stellen.

“Ik krijg sterk het idee dat Lingard bezig is met een vertrek”, vervolgt Fletcher zijn relaas. “In de sterkst mogelijke opstelling van Manchester United is geen plaats voor hem, hij dient nu slechts als opvulling van de selectie. Ik weet echter ook dat hij al lang aan deze club verbonden is. Maar misschien is hij toe aan een nieuwe uitdaging, zodat hij weer geregeld aan spelen toekomt. Lingard wil natuurlijk graag speeltijd maken en niet als bankzitter verder gaan. Het worden nog interessan­te weken tot het einde van de transferpe­riode (op 5 oktober, red.).”

Lingard kwam afgelopen seizoen tot slechts vier doelpunten in alle competitie­s namens Manchester United. Manager Ole Gunnar Solskjaer had geen plaats voor hem in de wedstrijds­electie voor de Premier Leagueopen­er tegen Crystal Palace (13 nederlaag) van afgelopen zaterdag. Tegen Luton Town kreeg Lingard dus wel speeltijd en de kans is aanwezig dat de middenveld­er ook zaterdag tegen Brighton & Hove Albion in actie komt.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname