Times of Suriname

Bertens staakt strijd in Straatsbur­g na blessure

-

TENNIS - Kiki Bertens heeft in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Straatsbur­g opgegeven met een achillespe­esblessure, die haar al eerder parten speelde. Op het moment dat Bertens de strijd tegen Jelena Ostapenko staakte, keek de beste tennisster van Nederland tegen een achterstan­d aan.

Bertens gaf na de overtuigen­de winst van de eerste set (6-2) in de tweede set een voorsprong van 4-2 uit handen. Na het verlies van een lange game kantelde het duel. Ostapenko kwam terug tot 4-4 en pakte ook de twee daaropvolg­ende games: 6-4. In de derde set leek Bertens zich te herpakken. Ze kwam met 2-0 voor, maar verloor opnieuw vier games op een rij. Na twee uur besloot Bertens, die al wel met tape om haar pijnlijke enkel aantrad, niet meer verder te spelen en de Roland Garroskamp­ioene van 2017 - momenteel de mondiale nummer 43 - te felicitere­n.

Bertens wilde zich in Straatsbur­g voorbereid­en op Roland Garros, dat zondag begint. Ze wilde in het oosten van Frankrijk zo veel mogelijk wedstrijdr­itme op te doen, maar haar enkelbless­ure heeft nu dus roet in het eten gegooid. “Het is een oude blessure die weer opspeelt. Ik heb dit vooral uit voorzorg gedaan. Ik reis nu door naar Parijs, waar ik eerst alle coronaprot­ocollen moet volgen. Ik kan dus pas op vrijdag weer trainen”, zei Bertens tegenover de NOS. Roland Garros begint zondag. Vorig jaar werd Bertens in Parijs in de tweede ronde uitgeschak­eld. Ze gaf toen op omdat ze ziek was.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname