Times of Suriname

Fati definitief speler hoofdmacht Barcelona

-

VOETBAL - Ansu Fati mag zich definitief speler van de hoofdmacht van Barcelona noemen. De Catalaanse grootmacht meldt woensdagmi­ddag via de clubkanale­n dat de zeventienj­arige aanvaller officieel is overgeheve­ld naar de eerste selectie en aankomend seizoen met het rugnummer 22 gaat spelen. Hij neemt dit getal over van Arturo Vidal, die onlangs naar Internazio­nale vertrok. Barcelona voegt toe dat de ontsnappin­gsclausule in Fati’s contract is verhoogd van 170 miljoen euro naar 400 miljoen. De jongeling tekende in december van het afgelopen jaar al een nieuwe, tot 2022 lopende, verbinteni­s waarbij zijn clausule werd opgehoogd van 100 miljoen naar 170 miljoen. Destijds werd ook afgesproke­n dat deze bepaling in zijn contract omhoog zou gaan naar 400 miljoen zodra hij de permanente stap naar de hoofdmacht zou zetten. Barça heeft overigens de optie om de overeenkom­st met twee seizoenen te verlengen.

Fati maakte begin vorig seizoen zijn debuut namens Barcelona en de linksbuite­n wordt in Catalonië beschouwd als een van de dragende spelers voor de toekomst. De teller staat inmiddels op 33 duels in het eerste, waarin hij 8 keer wist te scoren. Fati heeft zich ook opgewerkt tot internatio­nal van Spanje en speelde vooralsnog twee wedstrijde­n namens het Zuid-Europese land. Vorige maand was hij in zijn tweede interland meteen trefzeker tegen Oekraïne.

Het talent miste de eerste twee wedstrijde­n van de voorbereid­ing onder zijn nieuwe trainer Ronald Koeman nog vanwege een blessure, maar was in de strijd om de Trofeu Joan Gamper tegen Elche wel weer van de partij. De verwachtin­g is dan ook dat Fati aankomende zondag inzetbaar is als Barcelona zijn eerste LaLiga-wedstrijd speelt tegen Villarreal.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname